16. listopadu 2018 • 20:33

Mladá Boleslav porazila v derby vedoucí Liberec 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 19. kole extraligy na domácím ledě v derby s Libercem 5:2 a po skalpu pražské Sparty si připsali druhou výhru nad lídrem tabulky. Z vítězství se Boleslav i zásluhou dvou branek Tomáše Knotka radovala potřetí za sebou. Liberec se i přes porážku udržel v čele.


Úvodním tlakem se prezentovali hosté, ale v první velké šanci se ocitl domácí Knotek, který orazítkoval tyčku. Do vedení šli Bílí Tygři, když úvodní přesilovku zápasu zužitkoval po přihrávce Kvapila Hudáček. Liberci však vedení vydrželo jen necelou minutu.

Od betonu brankáře Schwarze se puk dostal k Najmanovi, který svou druhou extraligovou brankou v kariéře srovnal na 1:1. Za tři minuty našel Knotek bekhendem místo pod Schwarzovým betonem a za stavu 2:1 pro Boleslav šel do liberecké branky další gólman s mladoboleslavskou minulostí Will.

Toho na ledě přivítal Knotek forhendovou střelou z pravého kruhu a svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Na prolomení střeleckého půstu si musel počkat až do třináctého zápasu a hned se trefil dvakrát.

"Trošku jsem si musel na první gól počkat, ale vloni jsem byl půl sezony zraněný, takže mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Ale po prvním gólu přišla úleva, a pak se člověku i lépe bruslí, což dneska bylo vidět," řekl Knotek.

Úvod druhé části patřil opět Bílým Tygrům, kteří dobrý nástup tentokrát dokázali vyjádřit i gólově. Lenc, jenž nastoupil na ledě svého mateřského klubu poprvé jako soupeř, našel na brankovišti volného Filippiho, který si osladil gólem návrat na extraligový led po angažmá v Chabarovsku.

"Musím poděkovat klukům, se kterými jsem byl vždycky na ledě, že bojovali a makali, protože bez nich bych vypadal trapně. Pak jsem se do toho dostal, ale jsem rád, že jsme zápas odmakali až do konce," řekl Filippi. "Vzpomínek na Boleslav má spoustu. Teď jsem ale smutný, že jsme tady prohráli. Přiznávám se, že na začátku tam nervozita byla, ale po několika střídáních to ze mě spadlo a nakonec jsem si ten zápas i docela užil," řekl Lenc.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Skalický na levém kruhu našel přesně Klepiše, který se z tohoto prostoru příliš často nemýlí. Skóre uzavřel Skalický, jenž dorážkou vlastní střely zvýšil na 5:2 pro Boleslav.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud