17. listopadu 2018 • 14:48

Úvodní slalom SP v Levi vyhrála favorizovaná Shiffrinová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úvodní slalom sezony Světového poháru v Levi vyhrála americká favoritka Mikaela Shiffrinová. Druhou Slovenku Petru Vlhovou porazila o 58 setin, třetí dojela Rakušanka Bernadette Schildová. Gabriela Capová ani Martina Dubovská ve Finsku nebodovaly.


Trojnásobná mistryně světa a obhájkyně celkového prvenství Shiffrinová vedla už po prvním kole, ve druhém náskok ještě zvýšila a oslavila 44. prvenství v seriálu, z toho 33. ve slalomu. Zároveň se ujala vedení v průběžném hodnocení SP, na druhou Francouzku Tessu Worleyovou má náskok 60 bodů.

"V horní části trati jsem zažila horkou chvilku, ale zabojovala jsem a dojela až do cíle. Byla to zábava," komentovala Shiffrinová chybu z úvodu druhého kola, po které málem vyjela z trati.

"Je těžké zajet dobře obě kola. Pár holek bylo úplně nahoře rychlejších než já, ale není lehké chytit dobrý rytmus hned po startu a udržet ho až do cíle," dodala třiadvacetiletá hvězda, která po dnešku ztrácí na slalomovou rekordmanku SP Marlies Raichovou-Schildovou jen dvě výhry.

Druhá jízda skvěle vyšla Schildové, která se z 12. místa posunula až na třetí. Loňská vítězka závodu v Levi Vlhová si oproti prvnímu kolu polepšila o jednu příčku, naopak olympijská vítězka Frida Hansdotterová ze Švédska spadla z druhého místa na čtvrté.

Závod začal kvůli silnému větru v horní části sjezdovky se zpožděním a z níže umístěného startu na zkrácené trati. Capová obsadila 42. místo s odstupem 62 setin na postupovou třicítku, Martina Dubovská zajela 45. čas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud