17. listopadu 2018 • 17:36

Boroš: Pořád mi kousek chybí, ale ke konci už jsem lapal po dechu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S velkým nadšením a pevnou vírou v umístění mezi první desítkou vyhlížel cyklokrosař Michael Boroš návrat Světového poháru do Tábora po pěti letech. V rodném městě odjel povedený závod prakticky bez chyb, ani to ale nestačilo. Šestadvacetiletý závodník byl nejlepším z Čechů v elitní mužské kategorii, musel se však spokojit s patnáctou příčkou.


"Mrzí mě to hodně, že to nevyšlo na desítku. I na pětku to nebylo zase až tak daleko. Na tu skupinku o první desítku mi chyběl kousek... Jsem rád, že jsem se vešel alespoň do patnáctky, bohužel poslední tři čtyři kola už jsem lapal po dechu a musel si zvolnit," přiznal Boroš v rozhovoru s novináři.

Dvojnásobný domácí šampion z posledních dvou ročníků mistrovství republiky se dlouho pohyboval i v první desítce a cítil, že by mohl pomýšlet na vylepšení desátého místa z Waterloo, na které dosáhl na startu sezony SP v USA.

"Je to každou sezonu to stejné, pořád tam chybí kousek. Opakuju se každý závod. Je tam patnáct dvacet kluků, kteří jedou o nejlepší pětku. Co tomu chybí? To kdybych věděl, tak už to dávno dělám. Musím prostě pokračovat v tvrdé práci a doufat, že to jednou vyjde," přemítal Boroš.

Nepomohlo mu ani dění v malé skupince zhruba v polovině závodu, kdy se v boji o desítku rozhodovalo, jenže Boroše v čele nikdo nestřídal.

"Možná jsem to pak až moc chtěl sjet celé sám. I proto, že ta skupina před námi nebyla zase tak úplně daleko. Možná tam to byla trošičku chyba, teď už těžko říct," připomněl Boroš. Jiný problém na dobře známé trati si nevybavil. "Nene, jiná chyba nepřišla, rozhodla výkonnost," řekl Boroš.

Odmítl, že by přecenil své síly v úvodu a nechal se až příliš unést atmosférou. "Ne, to ne. Tam to jinak nejde. Když tam nejste hned ze začátku vepředu, už tam nejste vůbec. Tak to prostě je," uvedl Boroš.

Cyklokrosařům se možná dost uleví, až zamíří definitivně na silnici fantasticky jezdící Nizozemec Mathieu van der Poel. V této sezoně zatím zcela dominuje a v závodech, na nichž se postaví na start, se bojuje prakticky jen o stříbro a bronz. "To já nevím, já ho ani nevidím," hlásil s úsměvem Boroš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud