17. listopadu 2018 • 21:50

Oslabená Opava podlehla basketbalistům Pardubic o 45 bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbaloví vicemistři z Opavy se dál trápí. V desátém kole NBL podlehli v repríze květnového semifinále Pardubicím jednoznačně 55:100 a prohráli čtyři z posledních pěti ligových zápasů. Pardubice vystřídaly na druhém místě Děčín, který podlehl vedoucímu Nymburku 68:93.


Opavě, která ve středu prohrála v Lize mistrů s Tenerife, opět chyběly zraněné opory Václav Bujnoch, Rostislav Dragoun a Filip Zbránek. V závěru zápasu hosté zcela odešli a poslední čtvrtinu prohráli 3:31.

"Náš cíl je držet vysoké tempo celých 40 minut. Je jedno, kdo je na hřišti. Když doskočíme míč, chceme valit dopředu. Opava se snažila zpomalit hru, hrát na málo bodů, ale my jsme hráli rychle dopředu, to bylo hodně důležité," řekl pardubický kouč Levell Sanders. Pět hráčů v jeho týmu dalo dvouciferný počet bodů, nejvíc Benjamin 20.

Děčínu nepomohl proti Nymburku ani výborný výkon Autreyho, který zaznamenal 22 bodů a 11 doskoků. V poločase domácí o bod vedli, ale třetí čtvrtinu obhájce titulu vyhrál 28:10 a vyhrál i podeváté v sezoně.

"Naším hlavním úkolem bylo zastavit rychlý protiútok Děčína, což se nám povedlo. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb míče. Vyhrát v Děčíně je vždy dobré, protože vítězství zde se nerodí lehce," řekl nymburský kouč Oren Amiel. "První poločas byl z naší strany skvělý. Dali jsme do toho hodně energie, vyrovnali se Nymburku a dokonce jsme šli do vedení. Ale dvacet minut nebylo dost. Věděli jsme, že Nymburk do druhé půle vlétne a my musíme udržet naši energii, ale nedokázali jsme to. Je to k naštvání, protože věřím tomu, že Nymburk bychom mohli porazit. Ale pro náš výkon ve druhé půli není žádná omluva, na Nymburk jsme zkrátka neměli," řekl křídelní hráč Děčína Lamb Autrey.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud