17. listopadu 2018 • 23:05

Portugalsko si remízou v Itálii zajistilo postup v Lize národů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Portugalska v Lize národů remizovali 0:0 v Itálii, vyhráli skupinu A3 a jako první si zajistili postup do červnového finálového turnaje. Záložník Sparty Nicolae Stanciu pomohl Rumunsku brankou a asistencí k vítězství 3:0 nad Litvou, přihrávku na gól zaznamenal i další rumunský hráč letenského týmu Alexandru Chipciu.


Portugalci bez hvězdného kapitána Cristiana Ronalda potřebovali k jistotě postupu bod a v Miláně přenechali iniciativu domácím. Ti si vytvořili víc střeleckých příležitostí, ale žádnou z nich neproměnili. Italové poprvé v historii nedokázali vyhrát v šesti domácích utkáních po sobě. Úřadující mistry Evropy do Final Four doprovodí vítězové dalších tří A skupin Ligy národů.

Rumunsko poslal do vedení už v sedmé minutě George Puscas po Chipciuově přihrávce, krátce po změně stran zvýšil Claudiu Keserü, jehož branku zase připravil Stanciu. Ten se sám prosadil v 65. minutě z přímého kopu. Rumuni, na jejichž lavičce zůstal další sparťan brankář Florin Nita, jsou ve skupině C4 druzí se ztrátou dvou bodů na vedoucí Srbsko.

Švédsko zdolalo Turecko 1:0 a připsalo si první výhru do skupiny B2. Zápas v Eskisehiru rozhodl v 71. minutě proměněnou penaltou Andreas Granqvist. Seveřané vrátili soupeři domácí zářijovou porážku 2:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud