18. listopadu 2018 • 21:05

Sparta vyhrála v Liberci a nadále vládne florbalové superlize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté pražské Sparty vyhráli ve 14. kole superligy v Liberci 7:2 a drží si v čele tabulky pětibodový náskok před druhou Mladou Boleslaví. Úřadující mistr doma rozdrtil Pardubice 13:4. Na třetí místo se posunul o skóre před Vítkovice Chodov, který vyhrál v pražském derby na hřišti Tatranu Střešovice 7:3.


Sparta vykročila za výhrou v Liberci rázně už v první třetině, kterou vyhrála 4:0. "Podali jsme koncentrovaný výkon, až na pár výjimek, po celých 60 minut. Pasáž na konci první třetiny rozhodla zápas. Pak jsme díky kvalitní hře na balónu nepouštěli soupeře na dostřel," řekl asistent trenéra Sparty Radek Skalička webu Českého florbalu.

Na kanonádě Mladé Boleslavi proti Pardubicím se podílel čtyřmi góly Jan Natov a hattrick si připsal také Martin Tokoš. "Téměř celý zápas byl v naší režii. Spoustu šancí jsme ještě neproměnili, ale i přesto je 13 nastřílených branek velice pozitivních," prohlásil kouč Pardubic Jan Pazdera.

Pod vítězství Chodova ve Střešovicích se podepsal čtyřmi body za tři trefy a jednu asistenci Tom Ondrušek, který tak oslavil narození dcery Elen. "Elen i Lucka mohou být na taťku pyšné. Jsem rád, že jsme tuhle část sezony ukončili vítězně po skvělém výkonu ve třetí třetině," uvedl trenér Chodova David Podhráský před reprezentační pauzou pro prosincové mistrovství světa v Praze.

Rovněž čtyřmi body za hattrick a jednu přihrávku zařídil výhru posledního Znojma v České Lípě 9:8 Tomáš Kucharič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud