19. listopadu 2018 • 23:02

Hlasy po utkání fotbalové Ligy národů ČR - Slovensko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání fotbalové Ligy národů ČR - Slovensko (1:0):


Jaroslav Šilhavý (trenér ČR): "Slováci hráli velice dobře, ale na našem týmu bylo vidět, že chce vyhrát. Slovensko pokračovalo ve skvělém výkonu ze zápasu s Ukrajinou, na kterou také nastoupilo. Byli jsme pod velkým tlakem, ale moc šancí z toho neměli. Uhráli jsme to a pak od dvacáté minuty už to bylo vyrovnané utkání a naopak my jsme se dostávali do šancí. Víme, že Patrik Schick je skvělý fotbalista. Škoda, že v Itálii nedostává víc šancí, ale konkurence je veliká, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Pro nás je to po zranění Krmenčíka útočník číslo jedna a roste ve skvělého útočníka."

Patrik Schick (útočník ČR): "Myslím, že gól byl nakonec docela hezký. V první chvíli jsem si myslel, že jsem v ofsajdu, a pak jsem měl v hlavě, že zavřu oči a prostřelím to, nebo to dám technicky, protože brankář byl docela venku. Měl jsem strach, aby to nebylo moc dlouhé, ale nakonec to tam hezky padlo. Začátek zápasu nám nevyšel, Slováci na nás vlítli a nenechávali nás rozehrát. Ale po patnácti minutách jsme se zahřáli a zbytek poločasu už byl v naší režii a hráli jsme lépe. Těžko říct, jestli mi to pomůže v klubu, možná se trochu něco změní. Jsem hlavně rád, že jsem pomohl reprezentaci a udrželi jsme se. Co bude v klubu, to uvidíme."

Bořek Dočkal (záložník ČR): "Na začátku byli Slováci aktivnější, hráli jsme z hlubšího bloku a zlom přišel asi v patnácté minutě, kdy jsme si řekli, že na ně musíme víc nastoupat, aby měli složitější rozehrávku. A od té doby až do konce zápasu jsme to plnili. Za poslední dva měsíce jsme ušli velký kus cesty, kdo by to byl řekl, že atmosféra kolem reprezentace se takhle otočí. Ale zůstáváme na zemi, protože je potřeba to potvrzovat v každém zápase. Patrik si při gólu dobře naběhl a dobře to vyřešil. Bylo vidět, že máme vepředu rozdílového hráče, kterého se obrana bojí a couvá před ním. Doufám, že to viděli i v klubu a bude teď nastupovat častěji."

Filip Novák (obránce ČR): "Proti Slovensku chutná vítězství dobře. Dneska to bylo o bojovnosti, hodně o běhání, a kdo chtěl víc, tak ten dneska vyhrál. Udrželi jsme se, ale víme, že v minulosti nebyly výkony vždy dobré, takže jdeme krůček po krůčku. Jsme na správné cestě a doufám, že v dobrých výsledcích budeme pokračovat."

Pavel Hapal (trenér Slovenska): "Nezačali jsme špatně, byli jsme hodně na míči, ale hráli jsme všechno kombinací, což na tom terénu nešlo, takže jsme soupeři zbytečnými ztrátami nabízeli šance. Z herního projevu zklamaný nejsem, soupeř sice měl brejkové situace a střely, ale stoprocentní šanci si nevybavuji. Zápas byl pro mě specifický a chtěl jsem si ho užít, i když jsem se samozřejmě soustředil na udílení pokynů hráčům."

Zdroj: ČT sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud