19. listopadu 2018 • 23:41

Za poslední čtyři zápasy jsme ušli kus cesty, řekl Dočkal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán reprezentace Bořek Dočkal byl rád, že čeští fotbalisté i dnes proti Slovensku potvrdili zlepšující se formu. Národní tým v Edenu vyhrál 1:0 a udržel se ve druhé skupině Ligy národů, pro záložníka Philadelphie byl však předvedený výkon důležitější než konečné umístění v nové soutěži.


Češi v závěrečném utkání Ligy národů zaznamenali třetí vítězství ve čtyřech zápasech pod vedením nového trenéra Jaroslava Šilhavého. "Z mého pohledu bylo důležitější udržet se na cestě, po které jsme šli, než to, jak dopadne Liga národů," řekl novinářům Dočkal.

"Samozřejmě jsme se chtěli udržet, ale bylo potřeba to odehrát dobře takticky a nedělat chyby. Věděli jsme, že bude potřeba si udržet standard, který jsme nastavili. Jsem rád, že se nám to povedlo, protože každá výhra, každý dobrý výkon nás na té naší cestě může posunout dál," dodal.

Šilhavý u týmu nahradil Karla Jarolíma a pod novým koučem Češi dvakrát porazili Slovensko, poradili si i s Polskem a jedinou ztrátu zaznamenali při prohře s Ukrajinou. "Vzali jsme to jako nový začátek. Bylo to potřeba a před dvěma třemi měsíci jsme nebyli v situaci, ve které bychom chtěli být. Vnímali jsme také, že lidé nejsou rádi, kam se reprezentace dostala," uvedl Dočkal.

O vítězství domácích rozhodl v Edenu Patrik Schick a Dočkal věří, že talentovanému útočníkovi úspěšné vystoupení pomůže v AS Řím ke stabilnímu místu v základní jedenáctce. "Bylo vidět, že máme vepředu rozdílového hráče, kterého se obrana bojí a couvá před ním. Doufám, že to viděli i v klubu a bude teď nastupovat častěji," prohlásil český kapitán.

První ročník Ligy národů Dočkal nechtěl příliš hodnotit. "Přiznám se, že jsem si ani pořádně nenastudoval, abych přesně věděl, o co jde. Ale z mého pohledu na tom není nic špatného. Pořád se o něco hraje, potkáváme týmy plus minus na naší úrovni, což je fajn a nastavuje nám to zrcadlo," řekl Dočkal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud