20. listopadu 2018 • 08:52

U hokejistů St. Louis skončil po další prohře trenér Yeo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty St. Louis už netrénuje Mike Yeo. Po necelých dvou letech byl odvolán po pondělní domácí porážce 0:2 od Los Angeles, které jako jediné v této sezoně nasbíralo ještě méně bodů. Blues jsou předposlední v tabulce NHL se 17 body po 19 zápasech. Dočasně je povede asistent Craig Berube.


Pětačtyřicetiletý Yeo přišel o práci v NHL už jako třetí kouč během listopadu, přitom v základní části minulé sezony nebyl vyhozen ani jeden trenér. Nyní skončil na střídačce Los Angeles před dvěma týdny John Stevens a pár dnů nato Joel Quenneville v Chicagu.

Yeo povýšil do funkce hlavního kouče St. Louis loni v únoru místo Kena Hitchcocka. S klubem si zahrál jedno kolo play off, ale v minulé sezoně mu postup do bojů o Stanley Cup o jediný bod utekl. Nyní se Blues potácejí na dně ligového pořadí a třikrát z posledních čtyř zápasů nedali ani gól.

Dvaapadesátiletý Berube je členem realizačního týmu St. Louis od loňského léta. Předtím vedl farmářský klub v AHL a v elitní lize necelé dvě sezony Philadelphii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud