20. listopadu 2018 • 15:55

Britský sprinter Levine dostal čtyřletý distanc za doping

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský sprinter Nigel Levine dostal čtyřletý distanc za doping. Mnohonásobný medailista z evropských a světových šampionátů v běhu na 400 a 4x400 metrů měl loni při mimosoutěžní kontrole pozitivní test na clenbuterol, který mimo jiné pomáhá při spalování tuku.


Britská antidopingová agentura (UKAD) dnes uvedla, že devětadvacetiletý atlet trest přijal už v srpnu. Původně se Levine bránil tím, že zakázanou látku obsahoval jeden z doplňků stravy, který bral.

Agentuře Levine poskytl dva vzorky doplňku ke kontrole. UKAD je však otestoval nemohla, protože jedna nádoba byla prázdná a druhá byla z jiné série, než atlet tvrdil, že užíval.

Rodák z Trinidadu a Tobaga vybojoval v letech 2009-2014 devět medailí na světových a evropských šampionátech v hale a ME pod otevřeným nebem. Jediný individuální cenný kov získal na HME 2013 v Göteborgu.

Levine nezávodí už druhým rokem poté, co měl loni v lednu během soustředění na Kanárských ostrovech nehodu na motocyklu s kolegou Jamesem Ellingtonem. Utrpěl při ní zlomeninu pánve.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud