20. listopadu 2018 • 20:58

Motivací pro nás bylo i čelo tabulky, řekl vítkovický Roman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třemi gólovými přihrávkami se vítkovický hokejista Ondřej Roman podepsal pod vítězství svých barev nad Olomoucí 4:1 v úterní dohrávce 18. kola extraligy. Ostravský celek se díky šesté výhře z posledních sedmi kol bodově srovnal s vedoucími týmy Liberce a Třince.


Právě posun do čela tabulky byl pro Vítkovice jednou z bonusových motivací. "Nikdy jsem nebyl na těch horních příčkách, nevím jak přesně teď vypadá tabulka, ale určitě to motivace byla. Jsme za to rádi, že jsme na čele. Musíme pokračovat dále v tom, co nás zdobilo a čím jsme se dostali nahoru," řekl po utkání novinářům Roman.

Nejproduktivnější hráč Vítkovic si připsal přímý podíl na třech ze čtyř gólů. Dvakrát nahrával na branku v přesilovce, jednou v oslabení. "Nevím, nevzpomínám si, abych ses přiznal, jestli jsme někdy měl tři asistence za zápas. Těch iks let zpátky, kdy jsem tady hrával, tak jsem asi měl i tři nahrávky. Jsem za to rád. Já jsem vždycky i radši, když dám přihrávku než gól," přiznal Roman.

Devětadvacetiletý tahoun Vítkovic sportovně přiznal, že výsledek 4:1 je pro Hanáky nespravedlivý. "Právě si myslím, i podle hodnocení trenéra v kabině, že výsledek je pro soupeře docela krutý. Ale samozřejmě my to bereme. Byl to celkově takový vyrovnaný zápas, docela urputný z obou stran. Nic moc krásného třeba kromě nějakých přesilovek, ale i takové zápasy jsou. My jsme o to více rádi, že jsme to zvládli," poznamenal Roman.

Podle něj byly pro vývoj rozhodující dva góly Vítkovic v první fázi zápasu. "Kdyby to bylo pořád 0:0, tak by to bylo pro nás asi horší. My jsme naštěstí dali rychlé dva góly a Patrik Bartošák chytal výborně. Pak jsme na to nabalili ještě další góly," prohlásil Roman.

Páteční derby v Třinci bude po dnešních výsledcích o to pikantnější, že regionální rivalové na sebe narazí jako dva týmy z čela. "Myslím si, že poslední dva zápasy byly opravdu těžké a s nepříjemnými soupeři, se kterými bychom měli vyhrát. To jsme jen potvrdili a s Třincem to bude v pátek hodně dobrý zápas," dodal Roman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud