20. listopadu 2018 • 23:01

Portugalsko na závěr Ligy národů remizovalo s Polskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Portugalska v Lize národů na závěr skupiny A3 doma remizovali s Polskem 1:1. Úřadující mistři Evropy, kterým znovu chyběl hvězdný kapitán Cristiano Ronaldo, už měli jistý postup do Final Four.


Utkání v Guimaraesi gólově otevřel ve 33. minutě portugalský útočník André Silva. Po hodině hry domácí středopolař Danilo Pereira v pokutovém území fauloval Arkadiusze Milika a dostal červenou kartu. Rozhodčí nechal penaltu opakovat kvůli předčasnému vniknutí jednoho z hráčů do vymezené zóny, ale útočník Milik i napodruhé uspěl a vyrovnal.

Sestupující Poláci získali ve skupině A3 ze čtyř zápasů jen dva body a v součtu s nedávnou prohranou přípravou s českou reprezentací (0:1) nezvítězili pošesté za sebou.

Švédsko v přímém souboji o první místo ve skupině B2 doma zdolalo Rusko 2:0 a postoupilo do Ligy A díky lepším vzájemným zápasům. Ve Stockholmu se nejprve krátce před pauzou trefil Victor Lindelöf a v 72. minutě přidal pojistku Marcus Berg.

Fotbalisté pražské Sparty Alexandru Chipciu a Nicolae Stanciu nastoupili v základní sestavě Rumunska a pomohli k vítězství 1:0 v Černé Hoře. Ze skupiny C4 však postoupilo do Ligy B Srbsko díky domácí výhře 4:1 nad Litvou. Rumunsko obsadilo druhou pozici.

Do Ligy B se kvalifikovalo také Skotsko, které v Glasgow zásluhou hattricku útočníka Jamese Forresta přehrálo Izrael 3:2. Tři góly vstřelil i kosovský záložník Arber Zeneli při domácí výhře 4:0 nad Ázerbájdžánem. Kosovo postoupilo do Ligy C.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud