21. listopadu 2018 • 09:34

Weiss už nehodlá pod trenérem Hapalem reprezentovat Slovensko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský fotbalista Vladimír Weiss prohlásil, že pod vedením nového reprezentačního trenéra Pavla Hapala už se v národním týmu neobjeví. Český kouč ho v prvních dvou zápasech po nástupu do funkce nenasadil ani na minutu a v pondělním utkání s českou reprezentací v Praze zklamaný Weiss předčasně odešel z lavičky, když bylo jasné, že do hry už nezasáhne.


"Za Hapala jsem skončil. Více se k tomu vyjádřím v nejbližších dnech," citoval deník Plus jeden deň záložníka s 67 reprezentačními starty a sedmi góly. Weiss, který je v současnosti hráčem katarské Al Gharráfy, oblékal v minulosti dresy Manchesteru City, Glasgow Rangers, Espaňolu Barcelona a Olympiakosu Pireus.

Osmadvacetiletý záložník je známý svou problémovou povahou. Před měsícem byl mezi hráči, kteří po domácí porážce s českým týmem porušili životosprávu. Když se to dozvěděl tehdejší trenér Ján Kozák, rozhodl se z funkce odstoupit. V minulosti strávil Weiss noc v cele předběžného zadržení, protože se odmítl podrobit dechové zkoušce i odběru krve. Soud ho posléze osvobodil, Weiss však kvůli tomu byl na nějakou dobu vyřazen z národního týmu.

Naposledy se postaral o rozruch v pondělí, když ještě před koncem zápasu odešel z lavičky poté, co trenér Hapal v 79. minutě potřetí vystřídal a jeho do hry neposlal. "Dozvěděl jsem se to, až když jsem přišel po zápase do šatny. Tam mi podal ruku a odešel. Chápu frustraci z toho, že nedostal šanci. Vůči mužstvu i realizačnímu týmu neprojevil respekt a to určitě není v pořádku," řekl dnes Hapal pro web Slovenského fotbalového svazu.

"Dalších pět hráčů mohlo udělat to, co on, ale neudělali to, protože si uvědomovali, že to není správné. Pokud se někde vyjádřil, že v reprezentaci končí, přede mnou tak neučinil. Nemám od něho žádné oficiální stanovisko. A dokud ho mít nebudu, nemám se k čemu vyjádřit. Míč je tedy na jeho straně, on musí vysvětlit, co se stalo," dodal český kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud