21. listopadu 2018 • 13:15

Ukrajinští sportovní gymnasté jsou favority Grand Prix Brno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ukrajinští sportovní gymnasté Roman Vašenko a Jana Fedorovová jsou favority sobotní Grand Prix smíšených dvojic v Brně. Na startu akce, která uzavře domácí sezonu, se představí jedenáct týmů z osmi zemí. K adeptům na prvenství patří i švýcarsko-nizozemská dvojice Marco Walter a Sanna Veermanová.


Z českých párů mají největší naději na postup do finále Daniel Ponížil s Anetou Holasovou a také František Černý s Lucií Jiříkovou z pořádajícího Sokola Brno I, kteří obhajují loňské třetí místo. Ve startovní listině byla i Dominka Ponížilová, která se ale zranila.

"Je stále obtížnější získat na tento exhibiční záovd kvalitní zahraniční gymnasty, protože roste počet podobných akcí. Máme konkurenci například v Německu a Francii," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel Grand Prix Martin Vlk. "Na nedávném mistrovství světa v Dauhá se nám podařilo navázat kontakty s několika předními gymnasty, kteří přislíbili příští rok start. Takže by se kvalita našeho závodu měla více pozvednout," uvedl.

Stejně jako před rokem čekají finanční prémie na nejlepší tři páry. Vítězná dvojice získá 1200 eur (31.000 korun). Soutěž v hale v Kounicově ulici začne v sobotu v 16:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud