6. prosince 2018 • 20:59

Plekanec při premiéře za Kometu skóroval, ale vyhrála Sparta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty zvítězili v předehrávce 25. kola extraligy na ledě Brna 4:3 v prodloužení a pokazili premiéru Tomáše Plekance a Martina Erata v dresu Komety. Plekanec si v utkání připsal gól a asistenci, Erat při prvním startu v sezoně zaznamenal dvě finální přihrávky. Zápas rozhodl v čase 60:46 útočník Andrej Kudrna.


"Byl to super zápas, napjatý od začátku do konce. Nám asi nikdo moc nevěřil, mluvilo se o nástupu Plekance s Eratem v dresu Komety, ale o to je to naše vítězství sladší," radoval se po utkání obránce Jan Piskáček.

Sparta začala aktivně, ale Kometa rychle získala převahu. V 5. minutě se zkoušel individuálně prosadit Holík, trefil však jen tyč. O dvě minuty později již domácí vedli. Po spolupráci Erata s Plekancem přesně střílel Plášek.

V polovině první třetiny mohl zvýšit osamocený Köhler, Machovský byl ale připraven. Brankář Sparty byl poté ústřední postavou svého týmu. Při Vránově vyloučení jej nepřekonal aktivní Mueller a Machovský ustál i další nebezpečné šance. V úvodní dvacetiminutovce si připsal 13 zákroků. "Bylo hodně důležité, že jsme v první třetině zůstali v zápase. Domácí měli hodně šancí, ale skóre bylo těsné," oddechl si kouč hostů Uwe Krupp.

Pražané dokázali vyrovnat v první přesilové hře. Při Gulašiho vyloučení chyboval Kašík za brankou a z následného závaru se prosadil Pavelka. Stejný obránce nebezpečně střílel v 25. minutě.

Následně Kometa udeřila dvakrát v rozmezí 17 sekund. Nejprve Zaťovič tečoval Holíkovu střelu a puk přeskočil Machovského, poté si po Eratově přihrávce připsal premiérový gól v brněnském dresu osamocený Plekanec.

Pražané však ještě ve druhé třetině dali kontaktní gól. První brankou v extralize se o to v 37. minutě postaral útočník Pšenička. Hosté mohli srovnat v početní výhodě, ale proti oslabenému soupeři neuspěli stejně jako Kometa o tři minuty později.

Když byl v 55. minutě vyloučen kapitán domácích Čermák, Sparta svou převahu ve třetí části přetavila ve vyrovnání. Kašíka překonal obránce De la Rose. V závěru normální hrací doby měl rozhodnutí na hokejce Čermák, Machovský ale jeho střelu zlikvidoval a muselo se prodlužovat.

"Ve třetí části jsme hráli v defenzivě slušně, ale přišla přesilová hra soupeře, který v ní vyrovnal. My jsme dostali stejnou šanci na konci zápasu, ale bohužel jsme gól nedali," litoval trenér domácích Kamil Pokorný.

Hrdinou utkání se stal Kudrna, který v první minutě nastavení rozhodl o výhře hostů. "Škoda, že to dopadlo takhle. Myslím, že jsme měli spoustu příležitostí v zápase odskočit o více než dva góly a tam by se zápas zlomil. Bohužel. Na druhou stranu musíme ocenit výkon Sparty, která začala od druhé třetiny hrát mnohem lépe," řekl Plekanec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud