6. prosince 2018 • 23:01

Jsem rád, že to bylo ve čtvrtfinále, řekl o hattricku Jendrišák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán českých florbalistů Matěj Jendrišák se výrazně zasloužil o postup domácího výběru mezi nejlepší čtyřku na mistrovství světa v Praze. Ve čtvrtfinálovém souboji proti Dánům se pod výhru 10:1 podepsal třemi góly a asistencí a byl zvolen nejlepším českým hráčem zápasu. Na pátém světovém šampionátu se dočkal prvního hattricku, celkově pátého v národním týmu.


"Jsem rád, že to bylo ve čtvrtfinále, ale že bych to více řešil, to ne. Pro mě jako kapitána je upřímně úplně jedno, jestli body dělám já, Adam Delong nebo Tom Ondrušek. Počítá se jenom to, co bude na konci. Beru to tak, že po zápase jsem ve větším klidu, ale zítra zase budu nervózní ze semifinále. Ten hattrick nic nemění," uvedl Jendrišák v rozhovoru s novináři.

Klíčem k úspěchu nad Dány byl podle něj klid na holi. "Nestresovali jsme se tolik jako v prvních dvou zápasech proti Německu a Lotyšsku a to rozhodlo. Věděli jsme, že Dánové budou pravděpodobně v obranném bloku a že pokud budeme schopní je technicky přehrávat, nebudeme mít problém," prohlásil havířovský rodák.

V semifinále se Češi postaví proti Finům nebo Němcům. "Uvidíme, kdo tam bude. Pravděpodobně Finové, ale viděli jste, že se Švýcaři dneska hodně natrápili s Nory," upozornil Jendrišák na první čtvrtfinálový duel, v němž favorizovaný švýcarský celek zvítězil 3:2 až v prodloužení.

"Dneska nás čeká už jenom regenerace a nějaký strečink, ale zítra se s plným soustředěním budeme připravovat na soupeře, který nás bude čekat," dodal držitel bronzových medailí z mistrovství světa v letech 2010 a 2014.

Už před turnajem se mluvilo o tom, že české mužstvo má na účast ve finále větší šanci, narazí-li v semifinále na Finy. Podle Jendrišáka na to existují dva pohledy.

"S Finy jsme za poslední rok a půl měli z té nejlepší trojky nejhorší výsledky, respektive předvedená hra nám proti Finům připadala nejslabší. Nedostávali jsme se proti nim moc do střel, oni dobře bránili. Z tohohle pohledu jsou pro nás Fini trošku složitější soupeř než Švédi," prohlásil Jendrišák.

"Na druhou stranu, Fini si vzali docela starý výběr. Nechci říct, že ti kluci už mají to nejlepší za sebou, to bych si nedovolil, protože pořád mají osobnosti, ale věřím, že ta cesta přes ně může být otevřená," podotkla opora Linköpingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud