7. prosince 2018 • 09:03

Boca chtěla vyhrát Pohár osvoboditelů kontumačně, ale neuspěla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Argentinský klub Boca Juniors neuspěl u Jihoamerické fotbalové konfederace CONMEBOL s odvoláním, aby kontumačně vyhrál Pohár osvoboditelů. První zápas skončil remízou 2:2, odveta však byla kvůli násilnostem fanoušků finálového soupeře River Plate už dvakrát odložena. Nakonec se bude hrát v neděli v Madridu.


Jihoamerická konfederace podle očekávání odvolání Bocy zamítla a argentinský celek zatím její rozhodnutí nekomentoval. Podle agentury Reuters však vedení klubu už dříve oznámilo, že v případě neúspěchu se obrátí na sportovní arbitrážní soud CAS.

Boca se kontumačního triumfu dožadovala poté, co fanoušci domácího River Plate před odvetou 24. listopadu napadli cestou na stadion týmový autobus a zranili několik hráčů. Duel byl následně odložen o několik hodin, poté o den a nakonec přesunut na 9. prosince do Madridu.

Vedení Bocy také podložilo odvolání tři roky starým incidentem, po kterém byl klub z Poháru osvoboditelů vyloučen. Tehdy její fanoušci napadli o přestávce úvodního osmifinále hráče River Plate pepřovým sprejem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud