9. prosince 2018 • 21:03

Nejlepší zápas, co jsem v extralize odehrál, hlásil Christov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Životní zápas odehrál v dosavadní krátké extraligové kariéře třinecký útočník Vít Christov. Dvaadvacetiletý forvard patřil k hlavním postavám Ocelářů při vítězství 4:1 v Mladé Boleslavi, kde si jako člen čtvrté formace připsal gól a asistenci.


Christov se nejprve parádně trefil ve 13. minutě, pak nahrál na vítězný gól Vladimíru Draveckému. "Tohle byl určitě nejlepší zápas, co jsem v extralize zatím odehrál. Nevím, co za tím je, snažím se jít naplno do každého zápasu a připravuju se pořád stejně. Hlavní jsou ale tři body pro tým," řekl třinecký odchovanec.

"Při prvním gólu tam Štěpán (Novotný) parádně nahodil puk, Vlado (Dravecký) tam byl jako první a posunul mi to před branku, vjel jsem tam a byl jsem úplně sám, tak jsem do toho plácnul a spadlo to tam," popsal Christov. "Viděl jsem jen, že gólman byl u tyčky, tak jsem se to snažil narvat co nejvíc nahoru, což mi skvěle vyšlo," pochvaloval si Christov.

Právě výkon čtvrté útočné formace Ocelářů se ukázal jako klíčový. "Všichni gratulovali, je to super pocit. Jsem za to strašně rád, že se nám to takhle podařilo. Jsem ale rád za každou chvilku na ledě, kterou mohu za Třinec odehrát. A neskutečně si toho vážím. Snad to takhle půjde dál," přál si Christov.

Bylo patrné, že je se spoluhráči z útoku Draveckým a Novotným naladěný na stejnou vlnu. "S Vladem jsem už v minulé sezoně odehrál pár zápasů, to samé se Štěpánem ve Frýdku-Místku. Vlado je silný na puku a udrží ho, stejně tak i Štěpán. Snažíme se bojovat, blokovat střely, od toho se pak ten výkon odráží. A sedli jsme si navzájem, což je super," řekl Christov.

Dodnes měl na kontě dva starty v extraligovém ročníku 2014/15, další čtyři přidal v sezoně 2015/16, šestkrát pak dostal důvěru v uplynulé sezoně 2017/18, kdy díky gólu zaznamenal i bod. Jinak obléká dres Frýdku-Místku. Od začátku probíhajícího ročníku stihl za třineckou farmu ve 28 startech 10 bodů za osm přesných tref a dvě nahrávky.

"Je to ale úplně o něčem jiném. Ty dva předchozí extraligové zápasy mi trošku trvalo, než jsem se srovnal sám se sebou, ale dnes jsem do toho skočil a vyšlo to," uvedl Christov.

Třinec po úterní porážce v Hradci Králové, kde skončila jeho série deseti vítězství, naskočil znovu do stejných kolejí. Dvě následující utkání vyhrál shodně 4:1.

"To je prostě hokej. Jednou se vyhraje, jindy se prohraje. Je potřeba ty porážky házet rychle za hlavu a šlapat do toho znovu. Zápas po zápasu chceme vyhrát. Každý, a to bez ohledu na to, jak vypadá, nebo nevypadá tabulka. Pokaždé si chceme dojít pro body," zdůraznil Christov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud