10. prosince 2018 • 20:55

Kuf se vrátil na český pětibojařský trůn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jan Kuf se po roční pauze vrátil na český pětibojařský trůn a počtvrté v kariéře vyhrál domácí anketu. Pětibojařem roku se stal díky čtvrté příčce na mistrovství světa a lvímu podílu na úspěších českých štafet.


"Je to příjemné. Krásná tečka za celým rokem," řekl po vyhlášení novopečený král českého pětiboje. Kuf anketu ovládl třikrát v řadě v letech 2014 až 2016, v loňském ročníku jeho nadvládu přerušil junior Marek Grycz.

Na světovém šampionátu v Mexiku Kuf skončil těsně pod stupni vítězů a s juniorem Martinem Vlachem navíc získali stříbro ve štafetě. "Ze začátku sezony to vážně moc dobré nebylo, nekvalifikoval jsem se ani na finále Světového poháru. Naštěstí se to pak všechno sešlo na mistrovství světa," oddychl si Kuf.

K jeho letošním úspěchům patří rovněž triumf ve smíšené štafetě na Světovém poháru v Sofii, kde uspěl společně s Eliškou Přibylovou. Na mistrovství Evropy skončil sedmadvacetiletý pražský rodák devatenáctý.

Ocenění převzali také juniorští mistři světa z Kladna ve štafetě Vlach a Grycz, juniorské štafetové vicemistryně Evropy Karolína Křenková s Arankou Chalupníkovou či pětibojařské naděje v kategoriích do sedmnácti a devatenácti let Barbora Hartmanová, Veronika Novotná, Matěj Pajtl a Matěj Lukeš.

Do síně slávy, kterou Český svaz moderního pětiboje založil předloni, byl in memoriam uveden první český medailista z mistrovství světa Milan Kadlec. "Táta byl mimořádný člověk. Do všeho šel sice po hlavě, ale srdcem, a to na něm bylo krásné," řekla při převzetí certifikátu se slzami v očích jeho dcera Veronika Ondíková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud