10. prosince 2018 • 21:28

Druhé Kladno s Plekancem zdolalo Vsetín, v čele se drží Jihlava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Kladna v sestavě s útočníkem Tomášem Plekancem porazili ve 33. kole doma Vsetín 6:3 a drží se na druhém místě o tři body za vedoucí Jihlavou, která zvítězila v Prostějově 4:2. Po předchozím nepovedeném období si připsal čtvrtou výhru v řadě Motor České Budějovice, který vyhrál nad pražskou Slavi 4:1 a posunul se na třetí pozici.


V dresu kladenských Rytířů se po jednozápasové pauze opět představil navrátilec z Montrealu Plekanec, který na střídavý start vypomáhá extraligové Kometě Brno. Proti Vsetínu se prosadil už ve druhé minutě, čímž nastartoval svůj tým k vítězství. To se však nerodilo lehce, neboť v úvodu závěrečné třetiny byl stav 3:3. Pak si ale vzal slovo domácí Ladislav Zikmund a dvěma góly definitivně převrhl misky vah na stranu Středočechů. Dvakrát se trefil za domácí Jakub Strnad.

Vzrůstající formu potvrdili hráči Českých Budějovic. Jejich lepšící se výkonnost odnesla tentokrát Slavia, která si na rozdíl od domácích připsala čtvrtý nezdar za sebou. Jako první sice v utkání skóroval hostující Aleš Furch, domácí ale čtyřmi góly zápas otočili a posunuli se na třetí místo před Prostějov.

Vedoucí Jihlava v Prostějově napravila předchozí neúspěch s Motorem. Po první třetině sice vedli 2:1 domácí, v dalším průběhu utkání už ale do černého mířili jen borci Dukly.

V dalších zápasech Kadaň porazila Benátky nad Jizerou 4:3, Ústí díky dvěma zásahům Jana Havla přetlačilo Frýdek-Místek 3:2 v prodloužení, Třebíč po dvou trefách Adama Rašky přehrála Litoměřice 6:3 a Poruba zvítězila v Havířově 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud