11. prosince 2018 • 12:31

Do Česka se po jedenácti letech vrátí SP v moderním pětiboji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po jedenácti letech se do České republiky vrátí Světový pohár v moderním pětiboji. Příští rok se světová špička sejde v Kladně 23. až 27. května a v olympijské roce 2020 by se závod mohl konat v Praze.


Světový pohár byl v Česku naposledy v roce 2008 rovněž v Kladně a pozdější olympijský vítěz David Svoboda tam tehdy obsadil třetí místo.

"Díky jménu českého pětiboje z pohledu úspěšnosti závodníků v posledním čtvrt století i dobré organizace závodů nebyl problém Světový pohár získat," řekl ČTK předseda svazu Bohumil Hrudka.

"Pořádání Světového poháru pro nás má velký smysl. Na domácím svěťáku můžeme v každé kategorii postavit až dvanáct závodníků a bude to tak obrovská zkušenost a příležitost pro mladé i širší špičku," doplnil Hrudka.

V Kladně se příští rok závod uskuteční na Městském stadionu Sletiště. Bude čtvrtým dílem sezony a posledním před finále SP, z něhož vítězové postoupí na olympiádu do Tokia. A právě v olympijském roce 2020 bude český Světový pohár posledním závodem seriálu započítávaným do olympijské kvalifikace.

V roce 2020 se domácí SP uskuteční nejspíše již koncem dubna, jelikož sezona skončí dříve. Proto se bude hledat jiné místo než Kladno, kde se plave ve venkovním bazénu. "Otázkou je, jestli to nebude v Praze," uvažuje Hrudka.

V minulosti se v Ústí nad Labem konal v roce 1996 Světový pohár žen a o rok později v Teplicích, kde se rok nato představili také muži. Ústí nad Labem bylo dvakrát dějištěm mistrovství Evropy a Libor Capalini zde v roce 2002 slavil titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud