11. prosince 2018 • 21:04

Fotbalisté PSG, Liverpoolu a Tottenhamu jsou v osmifinále LM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Paris St. Germain, Liverpoolu a Tottenhamu si v dnešním posledním kole základních skupin Ligy mistrů zajistili postup do osmifinále. Pouze s třetím místem, znamenajícím přesun do Evropské ligy, se musela spokojit Neapol, přestože pět kol vedla tabulku skupiny C.


Paris St. Germain si místo ve vyřazovacích bojích zajistil jasným vítězstvím 4:1 na hřišti Crvené zvezdy Bělehrad. Francouzský celek vyhrál skupinu C o dva body před Liverpoolem a Neapolí, jejichž dnešní duel na Anfield Road skončil vítězstvím domácích 1:0. Jediný gól dal ve 34. minutě Salah.

Při vyrovnané bilanci rozhodl o postupu finalisty minulého ročníku větší počet vstřelených branek. Neapol se musela spokojit až se třetí příčkou, přestože pět předchozích kol vedla tabulku. Něco podobného se v Lize mistrů od roku 2003 stalo jen Celticu, Olympiakosu a Dynamu Kyjev.

Ve skupině B doprovodil již jistého vítěze Barcelonu do osmifinále Tottenham. Londýnský klub sice na hřišti katalánského protivníka prohrával po brance Dembélého, ale pět minut před koncem vyrovnal Moura. A protože Inter Milán doma jen remizoval s PSV Eindhoven, za který ve druhé půli nastoupil český záložník Michal Sadílek, zajistili si Spurs místo v play off.

O postupu Tottenhamu při vyrovnané vzájemné bilanci s Interem rozhodl gól vstřelený na soupeřově hřišti v prvním vzájemném utkání, které londýnský celek prohrál 1:2. Před dvěma týdny Spurs doma nad milánským soupeřem vyhráli 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud