11. prosince 2018 • 21:46

Čihák: Jsme moc šťastní za postup, ale byly to nervy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér plzeňských hokejistů Ladislav Čihák ocenil po postupu do semifinále Ligy mistrů výkon, který jeho svěřenci předvedli. Infarktový průběh odvety čtvrtfinále proti úřadujícímu švédskému vicemistrovi Skelleftee prožíval sám mladý kouč na střídačce velmi intenzivně.


"Byl to nervy... Ale teď už jsem v pohodě. Samozřejmě jsme všichni šťastní, že jsme postoupili. Šance byly na obou stranách. Švédský tým chtěl hrát hodně s pukem, kluci ale dodržovali plán, který chceme hrát. I naše přesilové hry byly výborně sehrané, jenom se to musí vyladit a něco padnout do brány. Já jsem s tím výkonem přesto spokojený," chválil své svěřence Čihák.

Vyrovnání se Indiáni dočkali až při hře bez brankáře pouhých 36 vteřin před třetí sirénou. "Na poradě jsme si říkali, že musíme hrát celých šedesát minut, což jsme splnili a vrátilo se nám to tím, že jsme dali gól a v nájezdech jsme byli šťastnější. Jsme rádi, že jsme mohli fanouškům udělat radost. Jsou nám pořád věrní a mohli si na konci zařvat i v tomhle krásném zápase," neskrýval radost z postupu sedmatřicetiletý Čihák.

Po celý zápas zůstával optimisticky naladěný. "Já jsem trochu věřil, že v prodloužení bychom mohli dát rozhodující gól. Musíme ale respektovat, že i švédský tým je hodně založený na obraně," uvedl Čihák, jenž byl spolu s kolegy připravený na všechny možné scénáře a měl proto předem určené hráče na nájezdy. "V hlavě jsme měli sestavu pro nájezdy předem. Čtyři jména byla jasná, až páté jsme teprve určili. Rozstřel už je však vabank," dodal kouč Západočechů.

"Byly zápasy, které nám v sezoně nevyšly. Teď v pravou chvíli naopak nájezdy vyšly. Asi jsme poctiví lidé, že nám to pánbůh vrátil," řekl s úsměvem Čihák, jehož tým změří v boji o finále Ligy mistrů v lednu síly s dalším švédským mužstvem Frölundou. "Opět kvalitní švédský tým. Zase nás tam čeká asi sníh. Jednoznačně ale chceme jít až do finále. Tečka," věřil v další úspěch po dnešním postupu dobře naladěný Čihák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud