12. prosince 2018 • 07:12

Česká polohová štafeta je díky rekordu ve finále MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká polohová štafeta žen na 4x50 metrů postoupila v národním rekordu ze čtvrtého místa do finále mistrovství světa v krátkém bazénu. V dnešních rozplavbách v čínském Chang-čou se dařilo také kraulařkám Barboře Seemanové a Anice Apostalonové, které postoupily do semifinále stovky.


Kvarteto Simona Kubová, Petra Chocová, Lucie Svěcená a Apostalonová v rozplavbě vylepšilo české maximum o 87 setin na 1:46,31 minuty a nestačilo jen na Američanky, Číňanky a Japonky.

Na povedené úterní vystoupení z dvoustovky, kde obsadila osmou příčku, navázala osmnáctiletá Seemanová. V rozplavbě díky osobnímu rekordu 52,94 skončila šestá.

"Ráno při rozplavání jsem se cítila lehce nejistá. Ale v závodě jsem letěla a říkala si, že je to po včerejšku jen poloviční trať a že nemůžu umřít. Tak jsem to rozbombila a poprvé jsem se dostala pod 53 sekund. Ještě tomu nemůžu uvěřit a nechci to před semifinále zakřiknout, protože se na něj hrozně těším. Chtěla bych plavat ještě rychleji, protože vidím, že to tam je," komentovala v tiskové zprávě svůj výkon nadšená Seemanová.

Krátce po štafetě nastoupila na start stovky americká rodačka Apostalonová, výkonem 53,21 sice o více než půl sekundy zaostala za vlastním českým rekordem, ale z 12. příčky s přehledem postoupila do semifinále.

Rozplavby byly naopak konečnou pro Barboru Závadovou, jež ve své doplňkové disciplíně 200 metrů motýlek obsadila 17. příčku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud