12. prosince 2018 • 21:58

Basketbalistky USK deklasovaly Villeneuve a podruhé daly stovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály v Evropské lize 101:62 na hřišti Villeneuve a podruhé v elitní evropské soutěži pokořily hranici sta bodů. Připsaly si už páté vítězství z šesti duelů, čímž se minimálně do čtvrtka dostaly na první místo skupiny, ale dosud neporažený Jekatěrinburg má zápas k dobru.


České mistryně podobně jako v minulém utkání s Castors Braine rozhodly už v první půli, ve které si vytvořily náskok 20 bodů. Tým táhly tradiční opory. Kateřina Elhotová se trefovala z dálky, k tomu přidala sedm asistencí, pod košem se prosazovala Marija Režanová. Alyssa Thomasová byla vidět na obou stranách hřiště, když už v první čtvrtině vybojovala v obraně čtyři zisky a 19 body a deseti doskoky potvrdila pozici nejužitečnější hráčky soutěže.

V útoku se po příchodu do hry chytily i Alena Hanušová a Leticia Romerová. Ta dokonce neminula jedinou střelu a 17 body si vytvořila maximum v Eurolize. Francouzský celek na to už neměl odpověď. Postupně se chytla Američanka Angela Bjorklundová, ale Pražanky nedovolily domácím se vrátit do utkání a udržovaly si náskok, který v závěru naopak ještě navýšily až na 42 bodů.

Necelou minutu před koncem Romerová pokořila stovku, což hráčky USK v Evropské lize zažily teprve podruhé. Dosud se jim to povedlo jen v únoru 2012 na hřišti Gdyně, kde vyhrály 102:66.

"Byl to od nás opravdu hezký zápas, nastřílet sto bodů v Eurolize není snadné pro nikoho a proti žádnému soupeři. Jsem ráda, že se na tom podílelo hodně hráček. A kdyby to soupeři nepadalo z dálky, byl by rozdíl ještě větší," prohlásila trenérka USK Natália Hejková. "Teď to ještě potvrdit za týden s Polkowicemi a budeme mít hezké vánoční svátky, protože asi nikdo nečekal, že se nám bude takhle dařit," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud