12. prosince 2018 • 22:53

Norské házenkářky poprvé od roku 2000 chybějí v semifinále ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářky Nizozemska, Rumunska a domácí Francie doplnily v semifinále mistrovství Evropy olympijské vítězky z Ruska. Nizozemky si zajistily postup vítězstvím 27:21 nad Německem, Rumunky sice prohrály s Maďarskem, ale v minitabulce tří týmů měly nejlepší skóre. Francie jasně přehrála Srbsko 38:28.


Norským obhájkyním titulu tak nepomohla ani závěrečná výhra 33:26 nad Španělskem. Ze základní skupiny si totiž do další části turnaje přenesly dvě porážky včetně debaklu o osm gólů s Rumunskem, který se jim nakonec stal osudným. Skončila tak dlouhá medailová série týmu, který hrál od roku 2002 na osmi evropských šampionátech za sebou ve finále a šestkrát triumfoval.

Nizozemky získaly na minulém ME stříbro, úřadující mistryně světa Francouzky za nimi předloni skončily třetí. Rumunské házenkářky mohou navázat na bronz z roku 2010, možná jim ale bude v bojích o medaile chybět největší hvězda Cristina Neaguová, která si v utkání s Maďarskem zranila koleno.

Rusky zakončily čtvrtfinálovou skupinu v Nantes porážkou 30:39 se Švédskem. Francouzky tak musely v posledním zápasu se Srbskem bodovat, soupeřkám ale nedaly šanci a zvítězily o deset gólů. V pátečním semifinále nastoupí v Paříži proti Nizozemsku, Rumunsko se utká s Ruskem. Bezpečnostní situace v zemi zatím podle pořadatelů zbývající program šampionátu neohrožuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud