13. prosince 2018 • 19:22

Volejbalistky Olomouce porazily v extraligovém šlágru Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šlágr 13. kola volejbalové extraligy ovládla Olomouc, jež doma porazila 3:0 druhý Liberec a udržela si neporazitelnost v sezoně. Dukla prohrála podruhé v ročníku a opět s Hanačkami, které jsou největšími favoritkami na zisk mistrovského titulu.


Liberec v úterní předehrávce 14. kola hladce porazil tehdy poslední Ostravu, ale o dva dny později neuhrál ani set proti týmu z opačného pólu tabulky. Relativně vyrovnané byly jen první dvě sady, které Hanačky vyhrály 25:18 a 25:20, v té třetí povolily hostujícím hráčkám pouze devět bodů.

Úřadující mistryně z Prostějova sice prohrály s Brnem první set, další tři jim ale patřily a porazily Šelmy v součtu s pohárem i ve čtvrtém vzájemném duelu v sezoně. V souboji nejvíce bodujících hráček extraligy tak uspěla prostějovská Helena Horká, jež vedle vítězství 3:1 předčila svou brněnskou rivalku Simonu Janečkovou i v počtu bodů (22:18).

V duelu týmů ze dna tabulky Ostrava oplatila Šternberku prohru z prvního vzájemného utkání a po výhře 3:0 se posunula před svého dnešního soupeře a poslala ho na poslední místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud