14. prosince 2018 • 01:01

Zelený při debutu v evropských pohárech mohl slavit postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vydařený debut v evropských pohárech prožil obránce Jaroslav Zelený. Fotbalistům Slavie pomohl k výhře 2:0 nad Petrohradem a k postupu do jarních bojů Evropské ligy. Připustil, že byl trochu nervózní a pokáral se za zbytečnou chybu. Ale potěšilo ho, jak se spoluhráči klíčový zápas zvládl.


"Byl jsem rád, že jsem zase po delší době hrál zápas. A to, že jsem hrál poprvé v Evropské lize a ještě jsme vyhráli a postoupili je taková třešnička," řekl Zelený novinářům.

"Soupeř ani neměl stoprocentní šanci, zvládli jsme to dobře. A to hlavně směrem dopředu, protože jsme tentokrát dali dva góly. První zápas se Zenitem jsme byli podle mě lepší, ale nakonec jsme prohráli," vzpomínal Zelený na prohru 0:1 v Petrohradu.

Připustil mírnou nervozitu a obával se žluté karty. "U druhého ostřejšího zákroku jsem se trošičku bál, že by mi rozhodčí mohl dát žlutou. V obou případech jsem tam byl pozdě, ten druhý zaváněl žlutou, ale jsem rád, že mi ji nakonec nedal," řekl Zelený.

Také si vyčítal zbytečnou chybu. Po kolizi domácího brankáře Ondřeje Koláře s protihráčem chtěl přerušit hru, aby mohl být gólman ošetřen. Ale nekopl do míče důrazně, soupeř ho sebral a pokračoval ve hře, což vyvolalo vášně.

"Musím se trochu pokárat. Měl jsem balon odpálit ze stadionu. Nepočítal jsem s tím, že soupeř bude hrát dál. Podle mě musel stoprocentně vědět, že Ondra Kolář tam leží s obličejem v rukách. Ale měl jsem to vyřešit líp a víc balon zakopnout," připustil Zelený.

Slavia doplnila Plzeň v jarních bojích Evropské ligy. "Hlavně je to dobře pro fanoušky, jsou tam daleko atraktivnější soupeři než ve skupině, i když tím neříkám, že ve skupině nebyli atraktivní," uvedl Zelený. "Líbilo by se mi, kdybychom dostali někoho z Anglie. Ale uvidíme, kam nás to zavede," uvedl Zelený.

Do Slavie přišel z Jablonce, takže pozorně sledoval i jeho počínání v Evropské lize. Severočechům sice dobré výkony postup nepřinesly, ale alespoň se rozloučili výhrou 1:0 nad Dynamem Kyjev. "Jablonec měl ve své skupině i celkem smůlu. Když jsem viděl některé jejich zápasy, tak se klidně mohlo stát, že by taky postoupili. S některými kluky jsem si o tom psal. Určitě jsem to sledoval, na dálku jsem jim fandil," dodal Zelený.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud