14. prosince 2018 • 12:52

Udělali jsme ze sebe blbce, zlobil se po vyřazení AC kouč Gattuso

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po 19 letech se fotbalistům AC Milán stalo, že při startu v evropském poháru nepostoupili do jarních bojů. Trenér Gennaro Gattuso po čtvrteční porážce 1:3 na hřišti Olympiakosu Pireus v Evropské lize uvedl, že ze sebe jeho tým udělal blbce a za neúspěch si může sám.


"Ten zápas jsme jim odevzdali," řekl Gattuso po duelu, který domácí rozhodli třemi góly v poslední půlhodině. Hosté si mohli dovolit porážku 0:1 nebo 1:2, ale v 81. minutě inkasovali ještě jednou.

"Byli jsme za blbce. Hráli jsme naivně a umožnili Olympiakosu vrátit se do zápasu. Jsme hrozně zklamaní, protože pořád opakujeme stejné a stejné chyby," litoval nevyužitých šancí.

V říjnu AC nad Olympiakosem zvítězil také 3:1 a při shodném počtu bodů za ním skončil na třetím místě vinou horšího skóre. "Měli jsme to ve svých rukách, ale když si vytvoříte sedm nebo osm šancí a pak vypadnete z role, zasloužíte si vyřazení," řekl Gattuso, který jako hráč s AC dvakrát triumfoval v Lize mistrů.

Odmítl se vymlouvat na bouřlivou atmosféru v Řecku či na rozhodčího. "Můžeme se bavit o rozhodčích, o tom divném troubení, o tom, že podavači házeli na hřiště víc míčů najednou. Ale my bychom se měli soustředit na to, abychom byli lepší. Musíme se dívat sami na sebe. Předčili nás, protože byli živější a odhodlanější," uvedl někdejší nesmlouvavý záložník.

Naopak sportovní ředitel AC Leonardo si stěžoval na rozhodčího kvůli penaltě, kterou odpískal deset minut před koncem za to, že Ignazio Abate při rohovém kopu držel před brankou Vasilise Torosidise. "V době videorozhodčího se tohle dá těžko přijmout. Je směšné, že když se využívá skoro všude, v Evropské lize není," řekl Leonardo.

Bývalý brazilský reprezentant si stěžoval také na zvláštní hluk, který spustili domácí fanoušci při každém útoku hostů. "Nevím, jestli to byla nějaká píšťala, klakson, nebo co. Ale není fér takhle rozptylovat útočníka při každé akci. Rozhodčí měl zastavit hru a říct jim, ať toho nechají," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud