14. prosince 2018 • 17:47

V čele České triatlonové asociace končí předsedkyně Kovářová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český triatlon už nepovede Lenka Kovářová, která se rozhodla rezignovat na funkci předsedkyně. Její nástupce bude zvolen na nejbližší valné hromadě, do té doby Českou triatlonovou asociaci povede generální sekretář Antonín Bauer. Kovářová nově povede Vysokoškolské sportovní centrum ministerstva školství.


Kovářová působila ve vedení českého triatlonu od roku 2010. Nejprve zastávala pozici sportovní ředitelky, od roku 2014 byla předsedkyní asociace. "Byla to léta krásná, v mnohém krásnější než léta strávená vrcholových sportem," uvedla dvojnásobná účastnice olympijských her v tiskové zprávě.

"Během té doby se podařilo český triatlon výrazně posunout po finanční, projektové i personální stránce. V souvislosti s těmito úspěchy však začínám vnímat tlak na svou osobu i jistý typ vyhoření spojený s administrativními a organizačními činnostmi. Získala jsem pocit, že nastal čas odejít. Triatlon však v mém srdci zůstává a jeho další cestu budu sledovat a fandit mu," dodala.

Ministerstvo školství dnes na svém webu oznámilo, že Kovářová povede jeho příspěvkovou organizaci Vysokoškolské sportovní centrum (VSC), kde dosud řídila metodické oddělení. Ve funkci nahradila Pavla Sluku, který byl dosud vedením centra pověřen. V čele VSC se chce Kolářová zaměřit mimo jiné na spolupráci s vysokými školami na přenosu vědeckých poznatků do sportovní praxe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud