14. prosince 2018 • 23:12

Semifinále parkuru v Praze vyhrál tým Madrid in Motion

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V semifinále Super Cupu družstev parkurové soutěže Prague PlayOffs byl nejlepší tým Madrid in Motion. Jako jediný skončil po třech jezdcích bez jediné penalizace a v neděli uzavře program finálového kola. V semifinále vypadly dva ze čtyř týmů, které díky umístění v dlouhodobé části seriálu nemusely absolvovat čtvrteční čtvrtfinále.


Tým z Madridu nastupoval v semifinále jako pátý a nepatřil do nejužšího okruhu favoritů. Nizozemci Marc Houtzager a Maikel van der Vleuten i Španěl Eduardo Alvarez ale zajeli parkur v pražské O2 areně čistě a usadili se v čele.

Nikdo už je nepředstihl. Zklamáním skončil závod pro třetí nejlepší tým sezony Miami Celtics, kteří nasbírali 12 trestných bodů a nevešli se do postupové šestice. Dvě chyby udělala Jessica Springsteenová, dcera hudebníka Bruce Springsteena. Kvůli horšímu času vypadl i nejníže postavený tým z předkvalifikované čtveřice Rome Gladiators.

Osm trestných bodů stejně jako Římané nasbírali i favorizovaní London Knights, kteří v sezoně vyhráli pět závodů. Těm ale čas na účast ve finále stačil, i když šetřili svou jedničku Bena Mahera. Toho v sobotu čeká boj o individuální trofej.

Domácí tým Prague Lions s českými jezdci Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným vypadl ve čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud