15. prosince 2018 • 12:38

Finové prožili další obrat, tentokrát ale úspěšný a zdolali Švédy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Finští hokejisté porazili v severském derby na Channel One Cupu v Moskvě Švédsko 3:2 a napravili úvodní kolaps v utkání s českou reprezentací. Prožili při tom další velký obrat, tentokrát ale v opačném gardu. Ještě na začátku 38. minuty prohrávali 0:2. Vítězný gól dal v čase 57:25 Jani Lajunen.


Finové, kteří přicestovali do Moskvy společně s českým týmem v pátek z Tampere, byli na začátku v útlumu. Jako kdyby nemohli vyhnat z hlav čtvrteční porážku 3:4 v nájezdech, kterou utrpěli přes vedení 3:0 po dvou třetinách. Za úvodní dvacetiminutovku vystřelili jen dvakrát na branku a švédský gólman Reideborn měl minimum práce.

Když se navíc provinil proti pravidlům držením v páté minutě Hakanpää, poslal ho už po 17 sekundách zpět do hry Lindqvist. Přestože další přesilovku Švédové nevyužili a museli se bránit ve třech proti čtyřem a krátce také dvojnásobné početní výhodě soupeře, svůj náskok zvýšili.

Na začátku 26. minuty Norman přetlačil u zadního hrazení Palveho, předložil puk před branku nehlídanému Larssonovi a ten zakončil parádním blafákem do bekhendu. Právě Palve pak ale odčinil své zaváhání nejlepším možným způsobem, když ve 38. minutě v přesilovce snížil ranou z kruhu do horního růžku.

Finy gól nabudil a ve třetím dějství dokonali obrat. Ve 45. minutě Puustinen nahodil puk od modré čáry a clonící Kalapudas potvrdil, že teče jsou obrovskou finskou zbraní - 2:2. Když už se zdálo, že i třetí zápas turnaje půjde do prodloužení, dokonal Lajunen za zády gólmana Reideborna dílo Hietanena, jenž v přesilovce z mezikruží trefil horní tyč, od níž se puk odrazil do levé tyčky a kousek před brankovou čáru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud