15. prosince 2018 • 17:36

Hlasy po utkání hokejového turnaje Channel One Cup Rusko - ČR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání hokejového Channel One Cupu Rusko - ČR (7:2):


Miloš Říha starší (trenér ČR): "Jak jsme začali těmi oslabeními, tak jsme skončili. Mnoha vyloučenými a nedisciplinovaností jsme si zápas prohráli. Neměli jsme vůbec žádnou šanci. Stálo nás to spoustu sil v obraně. Někteří hráči nehráli, i proto ten zápas tak vypadal. Bylo tam ale víc věcí. Nesráželi jsme se s nimi. Říkali jsme si, že jim nesmíme nechávat prostor, přesto jsme jim ho nechávali. Rychle se dostali na koně tím vedením a pak se s nimi těžko hraje."

Dominik Kubalík (útočník ČR, autor obou gólů): "Myslím, že první tři střídaní byla docela slušná, ale hned potom jsme šli do oslabení a dá se říct, že ve čtyřech jsme strávili půlku zápasu. Ani nevím, kolik přesně těch oslabení bylo. Poučením musí být, že nelze dostat Rusy takhle hrozně na koně tím, že budou mít tolik přesilovek. Byla tam hrozně hloupá vyloučení, která jsme si nepohlídali. Ať to bylo, že jsme hráli v šesti, nebo fauly hokejkou. Oni na to čekali, přesilovky jsou jejich doména. To je něco, v čem se vyžívají. Myslím, že to byl náš největší problém."

Ondřej Němec (obránce ČR): "Nemůžeme hrát 25 minut v oslabení, to je jedna věc. Vzalo nám to hrozně moc sil. Třeba jít dvakrát ven za šest hráčů? To si takhle zkušený tým musí umět pohlídat. Myslím, že když jsme hráli první třetinu v pěti, dokázali jsme je dostat forčekingem pod tlak. Jenže jak jim to tam začalo v přesilovkách padat, bohužel Rusáky známe... Začali si dělat, co chtěli. Přesilovky jim strašně moc pomohly. Byly tam i hodně sporné zákroky, ale to je jedno, tohle hodnotit nechci. Prostě jsme prohráli, dostali dardu a musíme se z toho otřepat."

Tomáš Zohorna (útočník ČR): "Řekl bych, že rozhodla oslabení. Sice jsme začali dobře, byli jsme chvilkami možná lepší. Pokud ale hrajeme více než dvacet minut v oslabení, s takovým soupeřem zkrátka nevyhrajete. Mají hodně zkušených hráčů, mnoho jich přijelo z Petrohradu nebo CSKA, kde to spolu hrají v týmech. Mají na to hodně kvalitní hráče, aby to proměnili. Když jim dáme tolik přesilovek, vždycky tam něco spadne."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud