15. prosince 2018 • 18:19

Ledecká po triumfu na snowboardu v Cortině vede Světový pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijská vítězka Ester Ledecká vyhrála obří slalom snowboardistek v Cortině d'Ampezzo a po šestnáctém triumfu v kariéře se ujala vedení ve Světovém poháru. Ve čtvrtek prohrála v jiném italském středisku Carezze ve finále, dnes už brala další zlato. V boji o něj předčila Švýcarku Julii Zoggovou.


Třiadvacetiletá Ledecká je trojnásobnou královnou pohárového seriálu v paralelních disciplínách. Na prkno se tradičně rychle přeorientovala z lyží, neboť ještě před týdnem bodovala v superobřím slalomu SP ve Svatém Mořici.

V Cortině nenašla v žádné jízdě přemožitelku. Před vyřazovacími jízdami vyhrála i kvalifikaci, poslední soupeřka Zoggová několik bran před cílem upadla. Šestnácté vítězství si Ledecká připsala při 44. startu na snowboardu ve Světovém poháru, na stupních vítězů byla již počtyřiadvacáté.

"Byl to hezký závod. Všichni měli stejné podmínky, užila jsem si to. Trať byla úplně jiná než v Carezze a sníh hodně zmrzlý. Jsem spokojená," uvedla v televizním rozhovoru nová majitelka žlutého trikotu, který převzala od své italské přemožitelky v Carezze Nadyi Ochnerové.

Příští týden by se Ledecká měla vrátit na lyže a ve Val Gardeně jet sjezdy a super-G.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud