16. prosince 2018 • 21:22

Mladá Boleslav zdolala Vítkovice a dostala se do čela superligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté mistrovské Mladé Boleslavi zdolali v 16. kole superligy v další repríze letošního superfinále Vítkovice 4:3 v prodloužení a posunuli se do čela o skóre před pražskou Spartu. Pražané mají k dobru pondělní dohrávku na hřišti FbŠ Bohemians.


Mladá Boleslav sice ztratila ve třetí třetině vedení 3:1, ale v čase 62:20 rozhodl o její výhře obránce Jan Jelínek. Středočeši tak vyhráli nad Vítkovicemi podruhé v sezoně, když venku uspěli v prvním říjnovém týdnu po výsledku 9:7.

"Bohužel jsme dnes Vítkovicím odevzdali bod a bylo to ze dvou důvodů. Prvním je mizerná produktivita a Vítkovice si do poslední desetiminutovky uhrály přijatelné skóre, které se jim podařilo díky naší pasivitě vyrovnat. Prodloužení rozhodla naše herní kvalita," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

Poprvé v sezoně nebodoval mladoboleslavský útočník Jiří Curney, který v 16. utkání nerozšířil v čele produktivity svou bilanci 56 bodů za 25 gólů a 31 asistencí.

O výhru České Lípy nad FBC Ostrava 6:5 v prodloužení se postaral Radek Krajcigr, který zaznamenal hattrick včetně vítězné trefy a jednu asistenci. Tři branky si připsal také Adama Balatka z Liberce, jenž pomohl k výhře 6:4 nad Znojmem.

Čtyřmi body za dvě trefy a stejný počet asistencí se podepsal pod vítězství Bulldogs Brno v Pardubicích 9:6 Martin Fajt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud