17. prosince 2018 • 11:34

Modričův útok na Ronalda s Messim: Dejme jim ceny a zrušme ankety

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně ostrá slova! Chorvatský fotbalista Luka Modrič zkritizoval Portugalce Cristiana Ronalda a Argentince Lionela Messiho za to, že se začátkem prosince v Paříži nezúčastnili slavnostního vyhlášení Zlatého míče časopisu France Football. Třiatřicetiletý záložník Realu Madrid letos v prestižní anketě ukončil desetiletou dominanci hvězdné dvojice.



"Nemůžu mluvit za jiné, proč se rozhodli nezúčastnit se vyhlášení. Ale vypadá to, že je anketa zajímá jen v případě, že vyhrají," řekl Modrič deníku Sportske Novosti. "Je to nefér vůči ostatním fotbalistům, těm, kteří pro ně hlasovali, fanouškům i fotbalu jako celku," dodal.

Pětinásobný vítěz a obhájce trofeje Ronaldo z Juventusu Turín letos skončil za bývalým spoluhráčem z Realu druhý. Opora Barcelony Messi , který anketu ovládl rovněž pětkrát, obsadil až páté místo.

"Ronaldo a Messi jsou fenoméni, kteří posledních deset let dominují a mají svou vlastní soutěž. Jenže tady jde podle mne o úspěchy v této sezoně, což v různých anketách vyneslo stejný výsledek, ať už hlasovali trenéři, novináři, fanoušci i fotbalové legendy," prohlásil Modrič.

Ten letos slavil s Realem třetí triumf v Lize mistrů za sebou a jako kapitán se výrazně podílel na stříbru Chorvatů na mistrovství světa v Rusku. "Pokud nechceme diskutovat o tom, jak dobrý je ten který hráč, jediným způsobem je dávat všechny trofeje Messimu s Ronaldem, dokud neukončí kariéru, a zrušit všechna hlasování," zakončil Modrič.

Luka Modrič (vlevo) ukázal Zlatý míč na Santiago Bernábeu, vedle něj Sergio Ramos
Luka Modrič (vlevo) ukázal Zlatý míč na Santiago Bernábeu, vedle něj Sergio Ramos

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud