17. prosince 2018 • 12:58

Bayern v osmifinále LM čeká Liverpool, PSG zase Manchester United

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bayernu Mnichov se ve šlágru osmifinále Ligy mistrů utkají s finalistou minulého ročníku Liverpoolem, jiný anglický tým Manchester United vyzve Paris St. Germain. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. První zápasy se budou hrát 12., 13., 19. a 20. února, odvety jsou na programu 5., 6., 12. a 13. března.


Souboj s Bayernem bude zajímavý i pro německého trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa, který v minulosti vedl Dortmund. Soupeře čeká premiérové střetnutí v elitní soutěži, kterou oba vyhráli pětkrát v historii.

V osmifinále dojde i na další dva anglicko-německé souboje. Manchester City narazí na Schalke a Tottenham čeká lídr bundesligy Dortmund, jenž v této sezoně ještě neprohrál soutěžní zápas.

Vítěz posledních tří ročníků Ligy mistrů Real Madrid narazí na Ajax Amsterodam, kde působí útočník Václav Černý. Druhý český reprezentant v soutěži Patrik Schick s AS Řím hraje proti Portu.

Juventus Turín se střetne s Atléticem Madrid. Hvězdný útočník "Staré dámy" Cristiano Ronaldo se tak vrátí do města, kde v dresu Realu dosáhl největších úspěchů kariéry. Dalšího španělského zástupce Barcelonu čeká Lyon. Olympique v dosavadních šesti pohárových duelech ještě katalánského giganta neporazil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud