17. prosince 2018 • 15:02

Ohlasy na los 2. kola fotbalové Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ohlasy na los 2. kola fotbalové Evropské ligy (Plzeň - Dinamo Záhřeb, Slavia - Genk):


David Limberský (obránce Plzně): "Je to zajímavý soupeř a zároveň velmi silný. Má velice dobré fanoušky. Myslím si, že je dobře, že opět narazíme na nového soupeře, se kterým jsme ještě nehráli. Z tohoto pohledu je to atraktivní."

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Je to tým, který vyhrál skupinu Evropské ligy se ziskem 14 bodů a bez jediné prohry. Je to známé mužstvo plné skvělých fotbalistů, určitě to nebude jednoduchý soupeř. Všichni víme, že my i Slavia musíme uhrát pro český fotbal co nejlepší výsledky a co nejvíc bodů. Oba týmy pro to uděláme všechno."

Luděk Pernica (obránce Plzně): "Myslím si, že můžeme být s losem spokojeni. Byli tam o dost těžší soupeři, Záhřeb je podle mě přijatelný tým. Vede chorvatskou ligu a čeká nás vyrovnaný souboj. Dinamo mělo ve skupině vyspělé evropské mančafty, takže sílu má, nečeká nás určitě nic lehkého. Těšíme se i na tu atmosféru."

Radim Řezník (obránce Plzně): "Určitě to nebude jednoduché. V Záhřebu to bude těžké prostředí, ale já si myslím, že to je hratelný soupeř. Bude to silný mančaft. Je to i zajímavý duel v tom, že případný postup by mohl hodně pomoci koeficientu."

Marek Bakoš (útočník Plzně, na podzim hostoval v Trnavě): "V základní skupině Evropské ligy jsem odehrál za Trnavu čtyři zápasy, zrovna oba duely se Záhřebem jsem ale kvůli zranění vynechal. Vím však, že jde o velmi těžkého protivníka, který je hodně silný na míči. V kádru má hodně mladých a rychlých hráčů, kteří jsou hlavně po stranách velmi nebezpeční. Síla týmu se ukázala, když porazili 4:1 Fenerbahce, vyhráli na hřišti Anderlechtu a velmi brzy rozhodli o svém postupu. Jejich dvě remízy přišly ve chvíli, kdy už Záhřeb nemusel vyhrávat."

Milan Škoda (útočník Slavie): "Jsem z losu trochu zklamaný. Čekal jsem, že dostaneme atraktivnějšího soupeře, ale nedá se nic dělat. Nejhorší na tom je, že soupeř není vyloženě tak atraktivní, ale má obrovskou kvalitu. Belgickou ligu vedou suverénně před Anderlechtem a dalšími týmy, takže kvalitu mají jednoznačně velkou. Nicméně na jarní část evropských pohárů se samozřejmě těším. Těšil jsem se už i na losování a zápasy ve vyřazovací části budou určitě super."

Josef Hušbauer (záložník Slavie): "Myslím si, že je Genk velmi silný soupeř. Ale není to úplně zvučné jméno a my jsme přeci jen chtěli nějaké zvučnější. Na druhou stranu si zřejmě hodně lidí řekne, že je to hratelný soupeř. Těžko ale říct. Uvidíme podle toho, jak se na ně připravíme a v jaké fázi oni budou. Vyřazovací část je vždycky jenom o aktuální formě. Je to trochu jiné, trestá se každá chyba. Není tu prostor na chyby, které pak můžeme několik zápasů napravovat."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Je to tým, který by mohl vyhovovat našemu stylu hry. Ale na druhou stranu jsou to všechno rychlí hráči. Určitě se neztotožňuji s názory, že je Genk papírově nejslabší tým z losu. Stačí se podívat na tabulku, vedou belgickou ligu s velkým náskokem."

Nenad Bjelica (trenér Záhřebu): "Los mohl být lepší i horší. Viktoria přichází z Ligy mistrů, je bezpochyby kvalitní soupeř. Je mírným favoritem, ale máme šanci a já věřím, že postoupíme. Bude to atraktivní zápas pro naše fanoušky, jsem si jistý, že plno z nich dorazí do Čech."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud