17. prosince 2018 • 19:58

Hirscher se 62. výhrou v SP dotáhl na Moserovou-Pröllovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakušan Marcel Hirscher vyhrál paralelní obří slalom v Alta Badii a oslavil 62. vítězství ve Světovém poháru. V paralelním závodě ale triumfoval poprvé v kariéře. Ve finálové jízdě porazil Francouze Thibauta Favrota a upevnil si vedení v celkovém hodnocení seriálu.


Sedminásobný držitel křišťálového glóbu Hirscher se 62. výhrou v SP v historických tabulkách vyrovnal rakouské rekordmance Annemarii Moserové-Pröllové. Více vítězství mají na kontě jen legendární Švéd Ingemar Stenmark (86) a americká hvězda Lindsey Vonnová (82).

"Rakousko je lyžařský národ a ten rekord už něco znamená," pochvaloval si Hirscher. V Alta Badii vyhrál paralelní závod na čtvrtý pokus, ale celkově to bylo v italském středisku už jeho osmé vítězství. Šestkrát tu ovládl klasický obří slalom a jednou slalom. "Val d'Isere, Alta Badia a Adelboden. Tahle tři střediska jsou rozhodně moje nejoblíbenější," jmenoval dějiště, kde se mu v kariéře nejvíce daří.

Hirscher vyhrál v Alta Badii i nedělní klasický dvoukolový obří slalom. V paralelní variantě vyřadil v těsném čtvrtfinále Němce Stefana Luitze. "Měl jsem ale štěstí, bylo to jen o osm setin," podotkl Hirscher. V semifinále potom porazil loňského vítěze Mattse Olssona, Švéd pak prohrál i jízdu o třetí místo s dalším Francouzem Alexisem Pinturaultem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud