17. prosince 2018 • 20:16

V Novém Městě na Moravě se představí v SP i Štvrtecký

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nadějný Jakub Štvrtecký dostane příležitost startovat v biatlonovém Světovém poháru v Novém Městě na Moravě. V nominaci pro závody ve Vysočina Areně nechybí olympijští medailisté Veronika Vítková a Michal Krčmář.


Trenér mužů Zdeněk Vítek se Štvrteckým a Krčmářem nominoval Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra a Adama Václavíka. Norský kouč českých žen Egil Gjelland vedle Vítkové bude spoléhat na Markétu Davidovou, Lucii Charvátovou a Evu Puskarčíkovou.

Češi nenaplní kvótu deseti startujících (pět žen a pět mužů). Kvůli nemoci totiž nebude startovat Jessika Jislová. "Doufáme, že ostatní děvčata vydrží zdravá, protože Veronika, Eva i Markéta jsou trochu nachlazené. Holky mají rýmu, pobolívá je v krku, ale děláme maximum, aby u nich nemoc nepropukla. Věříme, že do pátečních sprintů máme ještě čas," popsal situaci v týmu žen asistent Jiří Holubec.

Zatímco náhradu za Jislovou trenéři nemají, nachlazeného Tomáše Krupčíka nahradí Štvrtecký. Juniorský závodník se podílel na sedmém místě štafety v Hochfilzenu, proto dostal znovu šanci. "Kuba se s námi připravoval často i během léta, takže jeho schopnosti dobře známe," vysvětlil Vítek.

Ve čtvrtek (muži) a v pátek (ženy) jsou na programu sprinty, v sobotu stíhací závody a soutěžní víkend zakončí den před Štědrým dnem závody s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud