18. prosince 2018 • 22:39

Duda přes střevní potíže pomohl Chomutovu k výhře nad Brnem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvěma góly pomohl útočník Radek Duda k výhře hokejistů Chomutova nad mistrovskou Kometou Brno 6:4, po níž se tým posunul z posledního místa extraligové tabulky před Pardubice. Devětatřicetiletý Duda se prosadil i přesto, že se v posledních dnech potýkal se střevními potížemi a ze svého výkonu neměl dobrý pocit.


"Je to pro nás skvělá zpráva. Jsme na dobré cestě. Po psychické stránce to našemu týmu dodá vítr a drajv," pochvaloval si Duda opuštění dna tabulky. Na pozice, které by znamenaly únik bojům v baráži, ztrácejí Chomutovští 11 bodů.

"Teď budou zápasy skákat v rychlém sledu. Když se udělá nějaká šňůra, může to tým nakopnout. Na druhou stranu si řekněme na rovinu, že ztrácíme ještě hodně bodů. Ještě je dost zápasů, ale není to pro nás podstatné. Musíme dát do trénování všechno a jít s čistou hlavou do každého zápasu," řekl zkušený forvard.

Piráti v 26. zápase v sezoně získali pošesté plný počet bodů. "Jsou to nesmírně důležité tři body, protože Kometa nebude prohrávat všude. Musíme si vážit výhry, něco si z toho vzít a příští zápas jet dál," nabádal Duda.

"Dva dny jsem ležel se střevními problémy, takže jsem se spíš soustředil, aby do mě někdo z Komety nestrčil a neteklo mi to po bruslích. Výkon byl ode mě slaboučký, musím se vykurýrovat a ještě více vložit do týmu pracovní morálku. Dva góly už jsou jenom bonus," uvedl.

Chomutovští proti Brnu vedli už o čtyři góly, ale v závěru se tým kouče Libora Zábranského dotáhl až na rozdíl jediné branky. "Hráli jsme jednoduše a to, co jsme si řekli. Plnili jsme přesně, co jsme měli, ale potom jsme začali vymýšlet a hrát trochu složitější hru, než je nám vlastní. Z toho potom vznikl tak divoký zápas," dodal Duda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud