19. prosince 2018 • 12:28

Hokejisty Pardubic posílí slovenský útočník Hovorka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty extraligových Pardubic posílí slovenský útočník Marek Hovorka. S Dynamem podepsal smlouvu do konce sezony s následnou opcí. Čtyřiatřicetiletý slovenský reprezentant by za Pardubice mohl nastoupit již v dnešním zápase 27. kola extraligy proti Vítkovicím.


Hovorka doposud hrál za Vladivostok, kde však před nedávnem skončil. "Když se toto jméno objevilo na trhu, tak jsme po konzultaci s trenéry neváhali ho k nám přivést," uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický. "Získáváme rychlého útočníka se střeleckým potenciálem," doplnil zástupce posledního týmu tabulky.

Rodák z Dubnice nad Váhom Hovorka v české extralize již hrál za Ústí nad Labem, Kladno, Spartu, Karlovy Vary, Chomutov a Vítkovice. V aktuální sezoně nastoupil za Admiral v KHL k 21 zápasům a připsal si tři asistence. V Pardubicích Hovorka trénuje od pondělí.

"Dynamo již delší dobu komunikovalo s mým agentem o případné spolupráci. Skončil jsem v Rusku, pak se to během deseti dnů upeklo. První dojmy jsou pozitivní. Kluci nemají přes současné umístění hlavy dole, to je důležité. V Pardubicích se mi hrálo vždy dobře, týmu chci hlavně střelecky pomoci," řekl Hovorka, který v extralize odehrál 250 zápasů s bilancí 50 branek a 60 asistencí.

Hovorka je již šestým slovenským hráčem v kádru Pardubic. Doplnil brankáře Petera Hamerlíka, obránce Martina Bučka a Juraje Mikuše a útočníky Miloše Bubelu a Dávida Skokana.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud