19. prosince 2018 • 14:00

Vstupenky na hokejové MSJ 2020 v Česku se začnou prodávat na jaře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Ostravě a Třinci, které se bude konat na přelomu let 2019 a 2020, má už své logo a předprodej vstupenek začne na jaře. O složení základních skupin rozhodne konečné pořadí nadcházejícího juniorského šampionátu v Kanadě. Český tým by měl hrát v ostravské Ostravar Aréně, musí však potvrdit svou účast udržením na turnaji ve Vancouveru a Victorii.


Dominantou loga šampionátu s českou vlajkou je silueta brankáře Petra Mrázka v oslavném gestu v pokleku po vítězném utkání s USA z konce prosince 2011. Současný gólman Caroliny a ostravský rodák bude i patronem šampionátu.

"Chtěli jsme, aby logo vyjadřovalo místo konání i hokejový prvek. U záběru Petra Mrázka jsme našli emoce a odhodlání mládí a dynamiku, což dokonale přestavuje to, čím se mistrovství světa juniorů vymyká. Navíc je i z regionu z Ostravy, což byl bonus, že jsme našli vše, co jsme chtěli. Přestavuje i to, že je to turnaj, kde se rodí budoucí hvězdy," řekla generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová.

MS dvacítek se do Česka vrátí po 12 letech od turnaje v Pardubicích a Liberci. V samostatné České republice se hrálo také v letech 1994 a 2002, v bývalém Československu pak v letech 1977 a 1987. Český hokej chce navázat kvalitou na pořádání mistrovství světa dospělých v roce 2015 v Praze a Ostravě.

"Pro Mezinárodní hokejovou federaci i jednotlivé země je to druhá nejvýznamnější akce po velkém mistrovství světa. Je to pro nás velký závazek, protože jsme na mistrovství světa v roce 2015 nastavili laťku hodně vysoko. Chtěli jsme, aby se líbilo všem, a chceme v tom pokračovat. Naší prioritou je, aby to byla super akce," uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

Turnaj se bude hrát v Ostravě a v Třinci od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020. Turnaj vyvrcholí v ostravské Ostravar Areně pro 10.004 diváků, ve třinecké Werk Areně pro 5200 fanoušků se bude hrát jedna základní skupina a dvě čtvrtfinále.

"Hlavní důvod volby pro Moravskoslezský kraj byly vyhovující haly pro takovou vrcholovou akci, což v našich podmínkách není úplně samozřejmostí. Jsou to také určité zkušenosti a také finance a všestranná podpora v této oblasti," doplnil Urban.

Po šampionátu v Kanadě budou znát organizátoři v noci z 5. na 6. ledna složení skupin. Následně budou pracovat na rozpisu, stanovení začátků utkání i cen vstupenek a pak zahájí na jaře příštího roku předprodej.

"Vstupenky chceme začít prodávat na jaře na konci této sezony, kdy je ještě o hokej zájem, a pokračovat na podzim. Chceme mít jednoduchý systém s minimem kategorií. Máme pěkné haly, kde je vidět odevšad dobře, takže zřejmě bude jedna kategorie. Necháváme zatím otevřené, zda budou denní vstupenky, nebo jednotlivé," připojil Urban.

"Ceny chceme udělat dostupné široké veřejnosti. Máme určitý závazek. Počítáme, že dvě třetiny rozpočtu, který je na úrovni 94 milionů korun, budou kryty z veřejných prostředků," uvedl Urban. Moravskoslezský kraj i město Ostrava přispějí shodně 15 miliony korun.

"K podpisu máme municipální podporu z města Třince a měli jsme finální jednání i s Třineckými železárnami, odkud půjdou nějaké sponzorské peníze. Chceme požádat také stát, aby akci podpořil tak, aby tam přišli lidé. Pokud dostaneme pod střechu tyto prostředky, tak budeme podle toho odvíjet cenovou politiku," doplnil Urban s upozorněním, že případnou ztrátu by musel pokrýt svaz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud