12. ledna 2019 • 12:45

Skinner, Landeskog, Draisaitl a Letang budou na Utkání hvězd NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočníci Jeff Skinner z Buffala, Gabriel Landeskog z Colorada, Leon Draisaitl z Edmontonu a obránce Kris Letang z Pittsburghu se představí v Utkání hvězd NHL. V hlasování je do sestav jednotlivých divizí vybrali fanoušci, kteří měli letos poprvé možnost ovlivnit v nové anketě finální doplnění nominace.


Šestadvacetiletý Kanaďan Skinner se představí v dresu Atlantické divize a zúčastní se exhibice podruhé v kariéře. Do Buffala přišel loni v srpnu z Caroliny a s 30 brankami je druhým nejlepším střelcem soutěže za Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu. Ruský útočník byl na Utkání hvězd vybrán jako kapitán Metropolitní divize, ale omluvil se a chce odpočívat.

Na premiérovou účast se může těšit stejně starý Švéd Landeskog. Kapitán Colorada doplní v týmu Centrální divize spoluhráče Nathana MacKinnona a Mikka Rantanena. Avalanche tak budou mít v Utkání hvězd kompletní útok. Landeskog má na kontě po 44 zápasech této sezony už 27 branek, nové maximum v kariéře v NHL.

Třiadvacetiletý Němec Draisaitl bude také na tradiční exhibici debutovat. S 54 body ze 44 utkání je druhým nejproduktivnějším hráčem Oilers za lídrem Connorem McDavidem, který také nebude v San Jose chybět jakožto kapitán Pacifické divize.

Už popáté se na Utkání hvězd vydá jednatřicetiletý Letang, který je s 38 body za deset gólů a 28 asistencí z 42 utkání sedmým nejproduktivnějším bekem NHL. Hájit bude barvy Metropolitní divize.

Fanoušci vybrali v hlasování nejdříve kapitány, za které vedle omluveného Ovečkina a McDavida zvolili MacKinnona a dalšího forvarda Austona Matthewse z Toronta (Atlantická divize). Dalších devět hráčů do jednotlivých divizí i náhradu za Ovečkina vybrala sama NHL.

Jako jediný český zástupce je ve výběru útočník David Pastrňák z Bostonu v týmu Atlantické divize. Utkání hvězd NHL se hraje v neděli 26. ledna ve 2:00 SEČ. O den dříve ve 3:00 SEČ jsou na programu dovednostní soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud