12. ledna 2019 • 17:31

Boroš: Každého z titulů si vážím stejně, hattricku si hodně cením

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ani účast Zdeňka Štybara nezastavila povedenou jízdu Michaela Boroše za zkompletováním vítězného hattricku na domácím šampionátu cyklokrosařů. Jeho jasný triumf na trati v Holých Vrších tím naopak dostal rozměr navíc.


"Ale jestli je to pro mě nejcennější titul? Vůbec nedokážu říct... Všechny byly těžké. Každý z těch závodů měl něco do sebe. Nikdy to vítězství není jednoduché. I když to tak nemusí vypadat, tak vyhrát jakýkoliv závod je náročné," řekl Boroš novinářům.

"Určitě si ale vážím toho, že tentokrát je to i se skalpem 'Štybyho', a hlavně, že jsem touto výhrou dosáhl na hattrick, toho si moc cením," doplnil šestadvacetiletý český reprezentant.

Přiznal, že scénář, kdy jel většinu závodu v poklidu sám v čele, neočekával. "Nečekal jsem to, ale byl jsem za to rád, díky tomu jsem si závod víc užil. Snažil jsem se držet od začátku vepředu a ne jako minulý rok. Druhou půlku už jsem se snažil jen udržovat ten náskok," popsal Boroš, jenž se loni po technických potížích prokousával k titulu ze zadních pozic.

Zpočátku se ho trojnásobný světový šampion a v současnosti už silniční profesionál Štybar dokázal držet. "Ze začátku jsme se tam spolu pohybovali, ale potom bylo vidět, že za těma schodama jsem na tom trošku líp, takže jsem se mu snažil cuknout a vyšlo to," pochvaloval si Boroš.

Trať mu přes svou náročnost seděla. "V Čechách patří mezi ty nejtěžší tratě. Užil jsem si to, byl to pravý cyklokros," podotkl Boroš, jemuž se přitom také nevyhnul pád. "Nic hrozného to nebylo. Hned jsem se zvedl, závod nebyl tak rychlý, abych přišel o nějaké pozice. Nedělal jsem si z toho hlavu, zvedl jsem se a jel dál," řekl Boroš.

Jiný zásadní krizový moment si nevybavil. "Poslední dvě kola to byla údržba. Jel jsem na jistotu, v klidu, držel jsem si tam dostatečný odstup," uvedl Boroš.

Další jeho plány jsou jasné. "Teď mě čekají poslední dva díly Světového poháru a poté to celé vyvrcholí závodem na mistrovství světa v Dánsku," řekl Boroš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud