15. ledna 2019 • 21:48

Jsem na náš tým pyšný, ocenil cestu do semifinále Gulaš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za obrovský úspěch považoval kapitán hokejistů Plzně Milan Gulaš cestu do semifinále Ligy mistrů, kde jeho tým ztroskotal na švédské Frölundě. Bronzový celek minulé sezony extraligy a vítěz základní části zůstal až do boje o finále neporažený, ale po výsledcích v Göteborgu 3:6 a doma 1:3 se s vidinou vysněného boje o triumf rozloučil.


"Já bych v první řadě chtěl říci, že jsem na náš tým pyšný, protože jsme tuhle partii včetně celé Ligy mistrů zvládli perfektně," pochválil Gulaš přes domácí porážku 1:3 spoluhráče. Západočeši až v konfrontaci s dvojnásobným vítězem soutěže utrpěli porážku, předtím v soutěži devět zápasů vyhráli a jednou remízovali.

"Po celou dobu jsme si drželi nějaký standard. Samozřejmě víme, že je Frölunda výborný tým. Není náhoda, že dvakrát tuhle soutěž vyhráli, a já osobně se nebudu divit, jestli vyhrají potřetí. Je to opravdu špičkový evropský tým. Zaslouží si to vyhrát potřetí," domníval se třiatřicetiletý českobudějovický odchovanec, kterého výkon švédského soupeře nepřekvapil. Na severu Evropy totiž v barvách Färjestadu odehrál čtyři sezony.

"Hrají vše v absolutní rychlosti, což je klasický švédský hokej. Je to jejich styl. Obránci podporují útok, stírají se pak rozdíly mezi jednotlivými posty a to nám dělalo problémy. Z toho bychom se mohli poučit a aplikovat to v naší hře," řekl Gulaš, který hlavní rozdíl viděl v dynamice pohybu.

"Dělal nám trochu problémy přechod jejich hráčů do útočného pásma. Ta jejich rychlost je fenomenální a dalo nám to zkušenost pro nás jako mančaft. Všichni vidí, jak se hraje hokej jinde," doplnil nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku extraligy.

Proti Frölundě ale ani jeho snaha nepomohla Plzni k potřebné výhře alespoň o tři branky zajišťující prodloužení souboje. "Měli jsme možná moc velký respekt a to nám uškodilo. Nehráli jsme, co jsme chtěli, a rychle nám tam padl gól. Naopak jsme potřebovali dát rychlé góly, aby oni znervózněli, ale to se nestalo. Je to kvalitní a zkušený tým a umí si to pohlídat," uznal Gulaš, jehož mužstvo se od druhé třetiny zvedlo a bylo švédskému soupeři rovnocenným partnerem.

"Obraz hry jsme potom vylepšili a troufám si říct, že ve třetí třetině jsme byli i lepším týmem. Zazvonily nám tam nějaké tyčky a padla jedna branka. Musím poděkovat týmu a skvělé podpoře od našich fanoušků. Všichni jsme si to užili," řekl plzeňský vůdce před pětitisícovou návštěvou.

"Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme hrát semifinále Ligy mistrů, tak bychom mu asi nevěřili. Tou soutěží jsme šli pokorně a je to velký úspěch. Pořád se nám dařilo přehrávat kvalitní soupeře. Vycházel nám náš styl, kterým se chceme prezentovat. Bohužel Frölunda byla kvalitnější. Nemáme se ale za co stydět," řekl reprezentační útočník.

Účast v obnovené hokejové Lize mistrů bral Gulaš s plnou vážností. "Osobně tu soutěž beru hodně prestižně. Jsou to zápasy, které se hrají na úrovni reprezentačního tempa, a je to skvělá zkušenost. Hraje se hokej v rychlosti a je to ta nejvyšší úroveň. Dnes sem přijeli takoví hráči, že to musel být bonbónek i pro fanoušky. Je to zážitek i pro naše mladé hráče," dodal Gulaš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud