15. ledna 2019 • 22:10

Basketbalisté Nymburku v Antverpách přišli o šanci na osmifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburku v jedenáctém kole Ligy mistrů po kolapsu ve čtvrté čtvrtině prohráli 72:85 v Antverpách a přišli o šanci na postup do osmifinále. Českého šampiona nyní čeká ve skupině C už jen boj o 5. a 6. místo znamenající přesun do Evropského poháru FIBA.


Ofenzivní první čtvrtina vyšla lépe domácím, kteří ji vyhráli 29:27. Antverpy v jednu chvíli vedly už o pět bodů, které jim dvěma ztrátami daroval střídající Tomáš Vyoral. Ve druhé, o poznání opatrnější části ale Nymburk zpevnil obranu a vypracoval si tříbodové poločasové vedení (47:44).

Třetí dějství patřilo českému šampionovi, který do druhé půle vstoupil pěti body Jaromíra Bohačíka a postupně si vypracoval až devítibodové vedení. Jenže naděje na osmifinále mu pak vzal naprostý kolaps v závěrečném hracím období. V něm hosté dali pouhých sedm bodů a Antverpám v něm podlehli o 19 bodů.

"Dnes jsme špatně bránili a na konci jsme udělali příliš mnoho chyb, které nás připravily o vítězství," řekl na tiskové konferenci Jaromír Bohačík, který byl s 18 body nejlepším střelcem zápasu. "Hráli jsme jen prvních 35 minut, pak jsme ztratili koncentraci, začali dělat chyby a prohráli jsme," konstatoval trenér Nymburku Oren Amiel.

Nymburk porážka připravila o možnost navázat na předchozí dvě sezony, kdy v Lize mistrů vždy postoupil do play off. Stále je však ve hře o přesun do Evropského poháru FIBA, který zaručuje umístění na páté a šesté příčce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud