16. ledna 2019 • 12:59

Sparta zdolala Vltavín 5:0 a vyhrála i třetí zápas zimní přípravy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty vyhráli i třetí zápas zimní přípravy. Pátý celek ligové tabulky dnes ve svém tréninkovém centru na Strahově porazil třetiligový Vltavín 5:0 a navázal na vítězství nad Českými Budějovicemi a Chotěbuzí. Dva góly dal v prvním poločase mladík Václav Drchal.


"Snažíme se budovat tým, který ví, jakou chce mít tvář. Chceme se prezentovat aktivní hrou a využívat všechny osobnosti, které tu máme. Dnes se nám více dařilo v prvním poločase, v druhém jsme se trochu trápili s proměňováním šancí. Nakonec jsme se prosadili, což je dobře. Bereme to jako další krůček," řekl novinářům asistent sparťanského trenéra Petr Janoušek.

Sparta proti čtvrtému týmu třetí ligy od úvodu jasně dominovala a za celý zápas ho nepustila k pořádné střele. Letenští naopak sami měli řadu šancí a jednu z prvních proměnil v sedmé minutě zblízka Drchal.

Stejný hráč ve 25. minutě po kolmici od jedné ze zimních posil Karlssona zvýšil a ve 35. minutě Eldar Čivič zblízka doklepl míč do odkryté branky.

Drchal se po vážném zranění, kvůli kterému nehrál prakticky celý podzim, vrací do formy a s třemi góly je zatím nejlepším sparťanským střelcem v přípravě. Kvůli drobné viróze přitom nehrál víkendový zápas v Chotěbuzi.

"Hodně rychle po zranění se dostal zpátky do týmu a přináší tam úplně jiný rozměr. Neustále se nabízí za obranu, je ohromně pracovitý. Máme různé typy útočníků a on je hodně zajímavý. Dává nám to možnost variability, kterou jsme na podzim neměli," řekl hlavní sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

Do druhého dějství nastoupili v letenském dresu až na gólmana Bičíka jiní hráči a favorit v závěru ještě přidal dva góly. V 79. minutě přesně vypálil Nicolae Stanciu a krátce nato se premiérové branky v A-týmu Sparty po přesné hlavičce dočkal mladý ukrajinský obránce Vadym Červak.

Letenské těší, že i když je zima, mohli na Strahově hrát na výborně připravené přírodní trávě. Pro nás je obrovské štěstí, že jsme hráli na takových terénech a hřiště nebyla zmrzlá," pochvaloval si Ščasný.

Další zápasy už čekají Spartu na soustředění ve Španělsku, kde na úvod změří v pondělí síly s maďarským Videotonem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud