16. ledna 2019 • 19:12

Florbalisté Pardubic vyhráli domácí pohár, zdolali Liberec 4:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté Pardubic slaví premiérovou trofej v klubové historii, ve finále Poháru České pojišťovny v Olomouci porazili Liberec 4:3. Sokol získal za triumf v soutěži prémii 100 tisíc korun, poražený celek dostal 30 tisíc.


"I když na nás ze začátku byla vidět nervozita, troufám si tvrdit, že ve hře pět na pět jsme byli dnes lepší a šli si za svým. Vítězství mě těší kvůli lidem, kteří se o klub každodenně starají. Je to i jejich pohár. Liberci patří díky za hezký finálový zápas," řekl trenér Pardubic Ladislav Štancl webu Českého florbalu.

V souboji celků, pro které byla už jen účast ve finále historickým klubovým úspěchem, se jako první radovali Severočeši. V sedmé minutě se při vyloučení Tomáše Dleska prosadil Radek Valeš. Hned za 65 sekund ale vyrovnal David Žáček a v polovině úvodní části otočil stav Přemek Pakosta.

Vyrovnat mohl Jakub Kopecký, který zamířil do tyče. Liberec se pak ubránil při dvou oslabeních při trestech Matěje Klucha a Petra Saláka. Při prvním trefil tyč Přemek Pakosta a při druhém i Martin Zozulák.

Ve druhém dějství Sokol dvěma góly pojistil náskok. Ve 23. minutě se prosadil po akci Daniela Škeříka z dorážky Michal Janeček a v polovině prostředí části potrestal Kluchovo vyloučení Zozulák.

Ve 32. minutě zahájil stíhací jízdu Liberce Lukáš Veselý, který devět a půl minuty před koncem při Zozulákově vyloučení snížil i na rozdíl jediné branky. Sokol ale těsný výsledek uhájil.

"Je to významná trofej. Užil jsem si to strašně moc. Měli jsme tu přes dvě stě fanoušků a byla úžasná atmosféra. Postarali se o ni i ti z Liberce. Vážím si této trofeje, je to asi nejvyšší bod mé prozatímní kariéry," řekl brankář Pardubic Martin Haleš.

"Stříbrná tečka. Chybělo trochu štěstí při šancích v závěru. Hráčům patří díky, medaile je doma," prohlásil asistent trenéra Liberce Filip Hanžl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud