17. ledna 2019 • 15:38

Jednadvacítku v březnu čekají zápasy s Islandem a Mexikem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká fotbalová jednadvacítka zahájí tento rok březnovým soustředěním ve Španělsku, kde se utká se stejně starými Islanďany a mexickou reprezentací do 20 let. Půjde o první akci pod novým trenérem Karlem Krejčím.


"Jsme velmi rádi, že jsme dospěli k dohodě s takto atraktivními soupeři. Kvalita islandského fotbalu šla v posledních letech obecně extrémně vzhůru a Mexiko, byť narazíme na mladší výběr, je v každé kategorii také absolutní špička," uvedl pro web www.fotbal.cz Krejčí.

Mladíci odcestují na kemp do španělského Pinataru 19. března. S Islandem "Lvíčata" změří síly 22. března od 13:00, s Mexikem pak 25. března od 17:00. Pro středoamerickou reprezentaci to bude jedna z posledních příprav před mistrovstvím světa dvacítek v Polsku.

"Island i Mexiko nás určitě na začátku naší cesty důkladně prověří. Hodně užitečné bude i to, že narazíme na odlišné herní styly a filozofie. Pro naše kluky to bude výborná škola," pochvaloval si Krejčí, který u jednadvacítky nahradil Vítězslava Lavičku.

Od 3. do 9. června mladíci absolvují soustředění v Rakousku, kde rovněž narazí na dva soupeře. "Variant je v tuto chvíli několik, jsme v kontaktu s více soupeři a možná je i konfrontace s některým z týmů, které v Rakousku budou mít soustředění před mistrovstvím Evropy jednadvacítek," uvedl Krejčí.

V září jeho nový tým vstoupí do evropské kvalifikace domácím zápasem s Litvou. Dalšími soupeři českého celku ve skupině jsou Řecko, Chorvatsko, Skotsko a San Marino.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud